Trump'a 'u' dönüşü yaptıran gelişme! 3 eyalet için radikal karar

Daha önce "Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatalım derler. Bunu yapamazsınız” diye konuşan ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında New York, New Jersey ve Connecticut eyaletlerini zorunlu karantina altına alabileceklerini duyurdu.

Trump'a 'u' dönüşü yaptıran gelişme! 3 eyalet için radikal karar
Trump'a 'u' dönüşü yaptıran gelişme! 3 eyalet için radikal karar
GİRİŞ 28.03.2020 22:40 GÜNCELLEME 28.03.2020 22:47
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

ABD'de artan Kovid-19 vakaları ve yaşanan ölümlere ilişkin basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Trump, söz konusu eyaletlerde yeni tedbirler almayı planladıklarını kaydetti.

Söz konusu eyaletleri kısa süreliğine karantina altına alabileceklerini belirten Trump, "Birçok eyalet salgından etkilenmiş durumda. Bu sebeble bazı önlemler düşünüyoruz. İnsanlar New York'un karantinaya alınmasını istiyor çünkü burası sıcak nokta. Yapmak zorunda değiliz ancak bugün New York ve muhtemelen New Jersey ile Connecticut'ın bazı bölümlerini iki hafta zorunlu karantina uygulayabiliriz." ifadelerini kullandı.

KARANTİNAYA KARŞI ÇIKMIŞTI

Trump, “En çok etkilenen yerleri yakından izleyeceğiz. Yaşlı vatandaşlarımızla yakından ilgileneceğiz. Bunu açık bir ekonomi ve ülkeyle yapabiliriz. Ekibime söyledim. Doktorlara kalsa tüm dünyayı kapatalım derler. Bunu yapamazsınız” diye konuşmuştu.

ULUSAL MUHAFIZ BİRLİKLERİ DEVREYE GİRECEK Mİ?

Bununla birlikte New York'a Ulusal Muhafız birliklerinin konuşlandırılması ihtimaline ilişkin bir soruya cevap veren Trump, böyle bir adıma gerek olmadığını ancak New York eyaleti Valisi Andrew Cuomo ile görüştükten sonra daha detaylı adımlar atılabileceğini kaydetti. 

Öte yandan, konuya ilişkin basın açıklaması düzenleyen Vali Cuomo, gün içinde Trump ile telefonda görüştüğünü ancak New York'un karantinaya alınması seçeneğinin ele alınmadığını ve Trump'ın New York için ifade ettiği karantinanın ne anlama geldiğini bilmediğini ifade etti.

Cuomo, ayıca New York'ta 28 Nisan'da yapılması planlanan 2020 ABD başkanlık ön seçimlerini koronavirüs salgını nedeniyle haziran ayına ertemele kararı aldığını açıkladı.

Cuomo, "Oy vermek için çok sayıda insanı tek bir yere getirmenin akıllıca olduğunu düşünmüyorum. Birçok kişi aynı kapı koluna, aynı kaleme veya aynı oy pusulalarına dokunuyor. Bu sebeple erteliyoruz." dedi.

Koronavirüs salgınının en yoğun yaşandığı New York'ta bugün 4 bin 635 kişinin testi pozitif çıkarken, 519 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 26
  • ŞAMİLHAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Üstad Kadir Mısıroğlu 2020 ABD nin parçalanması ve eyaletler arası bölünmenin başlangıç yılı olacağını ve 2024-2025 yılına kadar bunun gerçekleşeceği tahmininde bulunmuştu inşallah haklı çıkacak
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu virusu yada insan solunum yollarına direkt hucum eden ve öldüren proteini kim yaydıysa hakkımı helal etmiyorum. Ey insanlık, ders al bu olaydan zulmü, sömürgeyi bırak, şükretmeyi, merhameti öğren artık.
    Cevapla
  • Selim Es Said 4 yıl önce Şikayet Et
    uyku ile uyanıklık arası bir halde virüsü bir savaş makinası,abd yi bu güç karşısında diz çökmüş halde gördüm.
    Cevapla
  • Gabriel 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahanda buraya yaziyorum. Bu Koronayı durdurmak için Dünya netse ne yapsa boş. Taki Korona Bu Amerikayı darma dağın edene kadar. Ondan sonra Ancak Rabbim zem durrr deyince ancak durur.
    Cevapla
  • AHMET 4 yıl önce Şikayet Et
    abd inşallah bu sefer nalları diker de dunya bi zalimden murtulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini