Ülkede 24 saatte 316 kişi ölmüştü, 'daha yeni başlıyor' dedi...

Fransa Başbakanı Edouard Philippe, koronavirüs Covid-19 salgınına ilişkin, "Mücadele yeni başlıyor. Nisan ayının ilk 15 günü, geçen 15 günden daha zor olacak" dedi.

Ülkede 24 saatte 316 kişi ölmüştü, 'daha yeni başlıyor' dedi...
Ülkede 24 saatte 316 kişi ölmüştü, 'daha yeni başlıyor' dedi...
GİRİŞ 29.03.2020 06:19 GÜNCELLEME 29.03.2020 06:54
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Philippe, Sağlık Bakanı Olivier Veran ile düzenlediği basın toplantısında salgına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

"Fransa, son yüzyılda daha önce benzeri görülmemiş bir krizle karşı karşıya" ifadesini kullanan Philippe, dünyanın neredeyse yarısının eve kapandığını ve bunun bir ilk olduğunu söyledi.

Philippe, "Mücadele yeni başlıyor. Nisan ayının ilk 15 günü, geçen 15 günden daha zor olacak" dedi. 

 

 

'ÖNLEMLER ZAMANINDA ALINDI'

Ülkede virüsün hızlı şekilde yayıldığını, vaka sayısının her 3-4 günde bir ikiye katlandığını ifade eden Philippe ayrıca Covid-19'a karşı önlemlerin zamanında alındığını savundu.

Ülkede salgınla daha etkili şekilde mücadele etmek için Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin dışında tıp fakültelerinden mezun olan doktorlara da başvuracaklarını kaydeden Philippe, ülkenin deniz aşırı topraklarında da salgına ilişkin tedbirlerin artırıldığını söyledi.

Philippe, salgından olumsuz etkilenen şirketlerin de iflas etmesini önlemek istediklerini belirtti. 

MASKE SİPARİŞİ

Sağlık Bakanı Olivier Veran da yoğun bakımlardaki yatak sayısını 5 binden 10 bine çıkardıklarını, hedefin 14 bine ulaşmak olduğunu belirtti.

Ülkede sağlık personelinin maske yetersizliği nedeniyle üretimi artırdıklarını ifade eden Veran, bir milyardan fazla maske sipariş ettiklerini anlattı. Veran, günde yaptıkları virüs testlerinin sayısını gelecek haftaya kadar 30 bine, haziran ayına kadar da 100 bine çıkaracaklarını söyledi. 

VİRÜS TESPİT EDİLEN KİŞİ SAYISI 4 BİN 611 ARTIŞLA 37 BİN 575'E ULAŞTI

Fransa'da koronavirüs Covid-19 salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 319 artarak 2 bin 314'e yükseldi. Fransa Halk Sağlığı Kurumundan yapılan açıklamaya göre, virüs tespit edilen kişi sayısı 4 bin 611 artışla 37 bin 575'e ulaştı.

Virüsü taşıyanlar arasında yoğun bakımda tedavi görenlerin sayısı da 4 bin 273'e çıktı. Tedavi edilerek hastalığı atlatan kişi sayısı 6 bin 624 oldu.

Salgın nedeniyle son 24 saatte 319 kişi daha yaşamını yitirdi, böylece hayatını kaybedenlerin sayısı 2 bin 314'e yükseldi.

Ülkede cumartesi günü bir günde kaydedilen en yüksek vaka sayısına ulaşıldı.

YORUMLAR 8
  • Radyoloji teknikeri 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar baş ağrısı ve ateş şikayeti ile tipik grip başladı sonra boğaz ağrısı ve baş ağrısı oldu.daha sonra çok hafif bir öksürük başladı bu araaa grip ilaçları kullandım öksürük olmadığı için test yapılmadı öksürük balayimca hastaneye gittim BT çekildi test yapıldı covid . çıktı hemen tedavi başlandı 8 gün tedavi devam etti daha sonra eve çıkıp kendimi karantinaya aldım . Şu anda çok iyi hissediyorum tüm sağlık çalışanları ve devletimize teşekkürler ediyorum. En önemli şey bence virüsü yaymamak eve kapanmak ve kimseyle temes etmemektedir. Testi devlet eliyle yapmak hasta kayıt altında olması için çok önemli .
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun
    Cevapla
  • Harun DOĞRU 3 yıl önce Şikayet Et
    Geçmiş Olsun Üstad
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok geçmiş olsun dostum. Bir yönden şanslı sayılırsınki bağışıklık kazanmış oldun
    Cevapla
  • Yn gkmn 3 yıl önce Şikayet Et
    Gecmis olsun
    Cevapla
  • cengiz 3 yıl önce Şikayet Et
    ne dedi marcon müslüman vurisden daha tehlikelidir dedi bende Allah büyük diyor um
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron bu lafı söylemedi abartma.
    Cevapla
  • Momedo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim de virüsün yayılmadığı veya çok az yayıldığı ülkelerden en azından müslüman camia doktorlarından ülkeye getirtmemiz lazım. Ama test kitlerimizi ve hasta muayene kontrolünüde arrtırmalıyız. En az 100bine çıkarmalıyız ki hızlı yayılmasını engelleyebilelim. 5 10 bin kontrolle bu virüslerle baş etmek çok ama çok zor. Test kiti Olan ülkelerden kaçak olarakta getirebiliriz belki. Bu durumda devlet müsade etmeli. Belki birileri başka ülkelerden kaçak getirebilir. Gelincede devletin gözyumması lazım. Umuyorum ki gerçekten birileri kaçak yollardan getirebilir. Bu ülkede bunu yapacak kahraman türk kürt arap laz çerkez acem abaza tatar arnavut 1 sürü vatandaş var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
"Para kulelerinde oklar Ekrem İmamoğlu'nu gösteriyor!"
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiği kesildi!