Koronavirüste son dakika gelişmesi! İran ve İspanya'dan sonra bir kötü haber de ABD'den

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) dünyada ve Türkiye'de can almaya devam ediyor. Dünya çapında vaka sayısı 740 bini, ölü sayısı 35 bini geçti. Almanya'da 5 Türk daha Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybetti. İran ve İspanya'dan yeni ölü ve vaka sayıları gelirken, İspanya, vaka sayısında Çin'i geçen üçüncü ülke oldu. ABD'de ise ölü sayısı ani bir artışla 2 bin 513'e çıktı. İşte salgında bugün yaşanan gelişmeler...

GİRİŞ 30.03.2020 17:35 GÜNCELLEME 30.03.2020 17:35
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle şu ana kadar 35 bin 35 kişi hayatını kaybetti.

 

Vaka sayısı 740 bin 235 olurken, hastalığa yakalanan ve iyileşenlerin sayısı ise 156 bin 588...

Koronavirüste gün içinde yaşanacak tüm gelişmeleri bu haberimizden takip edebilirsiniz;

 

- ABD'de yeni tip koronavirüsü nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 322 artarak 2 bin 513'e yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı ise 142 bin 793...

- İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre; Netanyahu'nun danışmanı Rivka Paluch'un koronavirüse yakalanmasının ardından İsrail Başbakanı kendisini karantinaya aldı. Daha önce yaptırdığı ilk testi negatif çıkan Netanyahu'nun yarın bir test daha yaptırması bekleniyor.

- İsviçre 295 ölümü 15 bin 475 vakayı doğruladı.

- İsrail'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 16'ya  vaka sayısı ise 4 bin 347 oldu.

- Cezayir’de son 24 saatte 57 korona vakası ve 2 ölüm kaydedilirken ülke genelinde toplam vaka sayısı 511’e, can kaybı sayısı ise 31’e yükseldi.

ÇİN'İ GEÇTİLER

- İspanya'da ise hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 812 artarak 7 bin 340'a, vaka sayısı 78 bin 797'den 85 bin 195'e yükseldi. İspanya böylelikle, vaka sayısında Çin'i geçen üçüncü ülke oldu. Diğer iki ülke ise İtalya ve ABD...

- İran'da son 24 saatte yeni tip koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 117 kişi artarak, 2 bin 757'ye, vaka sayısı ise 41 bin 495'e çıktı.

- Rusya'nın başkenti Moskova'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

AVRUPA'DAKİ EN GENÇ ÖLÜM

- Portekiz'de 14 yaşındaki Vitor Godinho, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Sedef (psoriasis) dışında bir hastalığın bulunmayan çocuğun virüs nedeniyle hayatını kaybeden Avrupa'daki en genç kişi olduğu belirtildi.

ÇİN'DE SON DURUM

- Çin’de koronavirüs salgınında 31 yeni vaka tespit edilirken, virüs nedeniyle 4 kişi daha hayatını kaybetti. Toplam tespit edilen vaka sayısının 81 bin 470'e yükseldiği ülkede, yurt dışı kaynaklı vakaların sayısı da 723’e ulaştı. Açıklamada, salgın nedeniyle 4 kişinin daha hayatını kaybettiği, ölümlerin tamamının salgının merkezi olduğu düşünülen Hubei eyaletinde meydana geldiği belirtildi. Ülkede salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısının ise 3 bin 304’e ulaştığı kaydedildi. Öte yandan Çin anakarasında 322 hasta daha taburcu edilirken, toplam taburcu edilen kişi sayısı ise 75 bin 770’e yükseldi.

ALMANYA'DAN ACI HABER: 5 TÜRK DAHA HAYATINI KAYBETTİ

- Almanya'da 5 Türk vatandaşının daha yeni tip koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Bu ölümlerin ardından Almanya'da Kovid-19 sebebiyle hayatını kaybeden Türklerin sayısı 12'ye yükseldi.

AVRUPA’DA VAKA VE ÖLÜ SAYILARINDA YÜKSELİŞ

- Virüsün İtalya’da hızla yayılmasının ardından Avrupa’daki vaka sayılarında da yükseliş gözlemlendi. Almanya’da vaka sayısı 62 bin 435’e yükselirken; 541 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu. Öte yandan, Fransa’da 40 bin 723 kişide virüs tespit edildiği ve 2 bin 611 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. İngiltere’de ise koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 1231’e, vaka sayısının da 19 bin 784’e çıktığı belirtildi.

- Katar'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayısı 44 artarak 634'e yükseldi. 

- Japonya'da korona virüsünden ölenlerin sayısı 67'ye yükseldi.

- Avustralya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye, vaka sayısı 4 bin 167’ye çıktı.

- Nijerya'da Kovid-19 vaka sayısı 111'e çıktı.

- Fildişi Sahili'nde Kovid-19'dan ilk can kaybı. Sağlık ve Hijyen Bakanı Eugene Aka Aouele yaptığı açıklamada, ülkenin ekonomik başkenti Abidjan'da bir kişinin Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7, AJANSLAR
YORUMLAR 37
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Zulm ile abad olunmaz.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletin gözünü abd ile perdelemeyin bizde haberler cok mu iyi.
    Cevapla
  • ayşe 4 yıl önce Şikayet Et
    Hekimim ve nöbetlerimde vaktimin önemli bir kısmı da psikolojik destek vererek geçiyor. Her gün çift kişilik odada kalmak istemeyen insanları ikna ve idare ederek enerjimin büyük bir kısmını harcıyorum. Vaka sayısı daha yüksek olan ülkelerde spor salonlarında çok yataklı bir şekilde kalanları gördükçe hayretim artıyor hem orada yatan insanların nasıl kabul ettiklerine hem de sağlık çalışanların o insanları nasıl idare ettiklerine. Allah göstermesin ama o günler bizim ülkemizde de gelirse yine sağlık çalışanları olarak insanlarımızın anlayışsızlığı bizi korkutuyor.
    Cevapla
  • bolulu 4 yıl önce Şikayet Et
    elbette allahın kanunu şasmaz.bunca şavaşlar ve ölen masum insanlar ve buna göz yuman ülkeler.mazlumun ahı
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Evde televizyon seyretmek yoğun bakımda tavanı seyretmekten iyidir, lütfen evde kalalım türkiye.
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Elektrik su kira ne olacak. Evde telvizyon mu kalacak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı