Japonya'dan tahliye açıklaması

Japonya hükümeti, koronavirüs pandemisi nedeniyle tüm uluslararası uçuşları durduran Peru'da mahsur kalan ve tahliye edileceği açıklanan Japon vatandaşlarının yarısının ülkeden ayrıldığını duyurdu.

Japonya'dan tahliye açıklaması
Japonya'dan tahliye açıklaması
GİRİŞ 30.03.2020 11:28 GÜNCELLEME 30.03.2020 11:28

Japonya hükümeti, koronavirüs salgını nedeniyle Peru'da mahsur kalan yaklaşık 260 Japon gezginin yarısının ülkeyi terk ettiğini açıkladı. Japonya Baş Kabine Sekreteri Yoshihide Suga, Japon turistlerin 29'unun cumartesi günü Tayvan'ın kendi vatandaşları için gerçekleştirdiği bir uçuşla Peru'dan ayrıldığını duyurdu.

Japon vatandaşlarının ilk olarak ABD'nin Miami şehrine uçtuğu bilgisini paylaşan Suga, Japonya hükümetinin yardımından dolayı Tayvan'a derin şükran duyduğunu vurguladı. Suga, 104 kişilik diğer bir grubun ise bir seyahat acentesinden kiralanan uçakla dün Peru'dan ayrılarak ilk olarak Meksika'ya uçtuğunu ifade etti.

TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ

Peru'da hükümet, koronavirüs pandemisi nedeniyle acil durum ilan ederek 15 Mart'ta tüm sınırlarını kapatmış, uluslararası uçuşların askıya alınması nedeniyle ülkeye turist olarak giden yaklaşık 260 Japon vatandaşı Peru'da mahsur kalmıştı. Japonya hükümeti bu gelişme üzerine mahsur kalan vatandaşlarını tahliye edeceğini açıklamıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten enflasyon vurgusu! Tarih verdi
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi