ABD'de koronavirüsle mücadele için sıtma ilaçlarına onay

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), olası yararının, riskinden daha fazla olabileceği düşüncesi ile bazı ilaçların yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedavisinde kullanımına onay verdi.

ABD'de koronavirüsle mücadele için sıtma ilaçlarına onay
ABD'de koronavirüsle mücadele için sıtma ilaçlarına onay
GİRİŞ 31.03.2020 00:01 GÜNCELLEME 31.03.2020 00:14
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

FDA açılamasında, Trump yönetimin ön onayı ile hafta sonu alınan karar gereği, milyonlarlarca doz anti-sıtma ilacının (hidroksiklorokin ve klorokin) ülke genelindeki hastanelere dağıtılacağını belirtti. 

Açıklamada FDA yetkilisi Denise Hinton'un "Klorokin fosfat ve hidroksiklorokin sülfatın Kovid-19'un tedavisinde etkili olabileceğine inanmak mantıklıdır.'' ifadesine yer verildi.

FDA ONAYINA BAZI UZMANLARDAN TEPKİ

Bazı uzmanlar ise ilacın akut solunum semptomlarının hafifletilmesi ve virüsün temizlenmesine yardımcı olduğuna dair çok az veri olduğunu, yaygın kullanımı durumunda yan etkilerinin ölümcül olabileceğini iddia etti.

Sıtma ilaçlarının özellikle kalp problemi olan veya anti-depresan gibi ilaçlar kullanan hastalarda ölümcül sonuçlar doğurabileceği yönünde uyarılarda bulunan Mayo Clinic College Pediatri ve Kardiyoloji Profesörü Michael Ackerman, ‘’Bu ilaçların milyonlarca hastaya verilmesini konuşuyorsak, o zaman ani kalp krizi vakaları kesinlikle baş gösterecektir.’ ifadelerini kullandı.

TRUMP BU İLAÇLARIN YARARLI OLACAĞINI İFADE ETMİŞTİ

Sıtma ilaçlarının sınırlı kullanımına izin veren FDA ise konuya, "Mevcut bir tedavinin bulunmadığı bir durumda, koronavirüs ile mücadele için bu ilaçlar denemeye değer. Diğer ülkelerde de bu ilaçların koronavirüs tedavisi için benimsenmesi ve sonuçları gözlenmiştir." şeklinde açıklama getirdi.

ABD Başkanı Donald Trump, faydası tam olarak kanıtlanmamasına rağmen bu ilaçların Kovid-19 tedavisinde işe yarayacağına inandığını belirtmiş ve bu ilaçların fark yaratabileceğini ifade etmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Naci Koçak 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda hiç akıl yok fda yan etkileri olabilir ve ölümcül olabilir demiş lan virüs zaten öldürüyor
    Cevapla
  • kayserili 3 yıl önce Şikayet Et
    kadın doğru söylüyor dr yazdığı iğneyi ne sağlik ocağı ne hastane sağlık bakanlığını aradım onlarada şu na git buna git olmadı evde kendim vurdum saçmalık başına gelmeyen bilmez.
    Cevapla
  • ibrahim açıksöz 3 yıl önce Şikayet Et
    virüsten kurtarıp kalpten öldüren ilaç harbiden çok mantıklıymış
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Orta doğuda insan öldürmek için verdikleri paranın yarısını sağlığa ayırsalardı abd bu kötü duruma düşmezdi. Merak ediyorum bu. kasırga bittinde ne diyecekler
    Cevapla
  • MERHABA 3 yıl önce Şikayet Et
    lan bu tramp dr mu tiyatrocumu abd baskanimi vallahi adam her swyden anluyo seyi bile biliyo 200 bun falan oluruz diyoic ten içe guluyor 200 bin istihdam yer aciliyor diye
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar