Muhalefet bunu da eleştirecek mi? Fransa da Türkiye gibi yardım kampanyası başlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan ve milletin büyük bir teveccüh gösterdiği Milli Dayanışma Kampanyası büyüyerek devam ediyor. Muhalefet ise, kampanyaya destek olmak yerine algı yapmaya çalıştı. Öte yandan Türkiye'nin başlattığı yardım kampanyasının bir benzerini Fransa da uygulamaya koydu.

Muhalefet bunu da eleştirecek mi? Fransa da Türkiye gibi yardım kampanyası başlattı
Muhalefet bunu da eleştirecek mi? Fransa da Türkiye gibi yardım kampanyası başlattı
GİRİŞ 31.03.2020 15:40 GÜNCELLEME 31.03.2020 15:40
Bu Habere 245 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam gerçekleşen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında ulusa seslendi. Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Milli Dayanışma Kampanyası'nı başlatan Erdoğan, "Biz bize yeteriz Türkiyem" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 7 aylık maaşını bağışlayarak başlattığı kampanyaya, devletin üst kademesinden birçok isim de destek verdi.

 

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU BAŞLATILDI

Erdoğan'ın açıklamalarından sonra sosyal medya üzerinden karalama kampanyası başlatıldı. Muhalefet hükümete eleştiriler getirerek Twitter'da #hükümetistifa hastagini açtı. CHP'li Muharrem İnce "Devlet yardım kampanyası başlatmaz, yardım yapar" ifadelerini kullanarak algı yapmaya çalıştı. İYİ Partili Ümit Özdağ ise konuyu Suriyelilere bağlayarak, "Suriyelilere 52 Milyar Dolar harcayan hükümet, söz konusu kendi milleti olunca yardım paralarından medet umuyor" dedi.

 

FRANSA DA BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATTI

Hükümetin başlattığı ve milletin büyük bir destekle katılım sağladığı kampanyanın bir benzeri ise Fransa'da başlatıldı.

Fransa Maliye Bakanı Gerald Darmanin, "Bu kriz 2008 krizinden çok daha güçlü" ifadelerini kullanarak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Milli dayanışma için büyük bir çağrıda bulunuyorum. Bireylerin veya iş dünyasının, ülkedeki en çok etkilenenlere yönelik dayanışma çabalarına katkıda bulunmasına izin vermek için çevrimiçi bir bağış platformu oluşturulacaktır" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 245
  • Hkhk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haberin kaynağı hangi ajans ? Ben AFP de bulamadım , inanmayan CHP lilerin suratına çarpacağım . Kaynak bildirin
    Cevapla
  • Kara davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Fransa turkiyeden once basladi
    Cevapla
  • neslihan 4 yıl önce Şikayet Et
    Fenerbahçe ye yardım toplandı eleştirilmedi bu ülkede, futbolcuların devasa maaşlarını ödemek için. Ama yardım besleyen, yediren, koruyan ve sahip çıkan devletimize gelince herkes bi isyanlarda. Siz kimin parasını kim veriyorsunuz. Ya da verilen paralar yine bize sağlık hizmeti olarak dönecek farkında değil misiniz?
    Cevapla
  • OSMANLITORUNU 4 yıl önce Şikayet Et
    Bugün ler zor günler birlik olma zamanı herkes elinden ne geliyorsa yapmak vatani bir görevdir eleştirmenin bir anlamı yok avrupa seviciler Fransa ya nediceksiniz bakalım çok merak ediyorum elbet bu günlerde geçer ama içimizdeki hainler virüsler nasıl bitecek bir bitmediniz yeter artik
    Cevapla
  • Erzurumlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Chpyi bir noktaya kadar anlıyorum da Ümit Özdağ yazıklar olsun sana ne oluyor??? Toplumsal dayanışmaya vesile olabilecek bu kampanya seni niye rahatsız etti anlayabilmiş değilim. Milli manevi değerlere sahip birisi zannediyordum seni. Sırf muhalefet yapmak için bu ihanet niye???
    Cevapla
  • TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    avrupanin bir cok ulkesinde yardim toplanmaya bizden once baslandi ama gelde bunu bizim mallara anlat anlatabilirsen...gun birlik gunudur..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den itiraf: Keyifle izledim, Mescid-i Aksa’yı neredeyse yerle bir ediyordu
Hollanda Meclisi'nden Türkiye kararı: Kavala ve Demirtaş serbest bırakılmazsa...