İtalya'da koronavirüs sonrası büyük endişe!

Yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) salgınının Avrupa'da en fazla etkilediği ülke İtalya'nın yoksul güney bölgesinde ortaya çıkacak yönetim boşluğundan mafyanın faydalanabileceğine yönelik endişe sonrası, Sicilya'nın başkenti Palermo'da güvenlik tedbirlerinin artırıldığı belirtildi.

İtalya'da koronavirüs sonrası büyük endişe!
İtalya'da koronavirüs sonrası büyük endişe!
GİRİŞ 01.04.2020 07:52 GÜNCELLEME 07.05.2020 22:10
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

South China Morning Post gazetesinin haberine göre ülke çapında ilan edilen karantina sonrası ülkenin yoksul güney bölgesinde ekonomik durumun giderek kötüleşmesi ve sosyal medyada bazı çetelerin dükkanlara saldırı hazırlığında olduğuna ilişkin istihbrat sonrasında Palermo'nun kritik bölgelerinde güvenlik tedbirleri üst düzeye çıkarıldı.

 

 

Sicilya'da yaşamsal gıda ve tıbbi malzeme tedariğinde de zorluk çekildiğini belirten haberde, yetkililerin doğacak boşluğun mafya tarafından doldurulmasından endişe duyduğu belirtildi. İtalyan La Stampa gazetesine açıklama yapan Palermo Belediye Başkanı Loluca Orlando da "Hızlı hatta ok daha hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Gerilim şiddete dönüşebilir" uyarısında bulundu.

İtalyan hükümetinin de zor durumdaki bölgeye yönelik yeni bir strateji üzerinde çalıştığı iddia edildi. Öte yandan İtalya'da salgında hayatını kaybedenler için tüm ülkede bayraklar yarıya indirildi. Ülkede karantina süresinin de Paskalya Bayramı'na (12 Nisan) kadar uzatıldığı belirtildi. Ülkede Kovid-19 salgını nedeniyle 11 bin 591 kişi hayatını kaybetti.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 18
  • EKOL LAVANTA 4 yıl önce Şikayet Et
    özel guvenlik görevlileri bi ellerinde derece bi ellerinde kalem bu insanlara bi tedbir yokmu mudurleri amirleri uzaktan evden telefonla calisir guvenlikcimi temizlikcimi kapicimi danisma memurumu kayit elemanimi mal kabulcumu irsaliyecimi mudurlerin arac kilometresini yazan muhasebecimi bu özel guvenlikciler süpermenmi degil onlarda insan onlarinda cocuklari var duyun seslerini elmadagdaki yerinizde 2 guvenlik hem giris cikislara hem kameralara hem gelenlerin ateşini ölçmeye hem arac km defterlerine bide 5 sefer devriye yaziktir gunahtir bir gunde gece gunduz kac araba giriyor cikiyor Allah aşkına bu insanlar ekmek parasi icin ordalar bizzat bi gidinde kendiniz gorun amire mudure inanmayin
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    o resimdeki bağıran ablanın arabasını muayenesi yok diye almışlarmı neden bayan hoca gibi bağırıyor
    Cevapla
  • büyükdoğu 4 yıl önce Şikayet Et
    italya, bu yaşadıkların 100 yıl evvel libya da yaptığın terörizm in karşılığı olabilir mi?
    Cevapla
  • Ölümlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim yaşadığımız ne
    Cevapla
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Takdiri ilahi Göçmenleri yerinden eden göçmen gelmesin diyen topluluklar göçmen olacaklar...
    Cevapla
  • adana 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin Mafya diye adlandırdığınız kesim o polisi sokağa çıkarma yetkisine sahip olan kesimdir zaten. Onların bürokratik boşluktan kastıda muhtemelen güç kaybetmeme yarışı. Artık mafya dediğin adamların hiçbirisi haraç kesmiyor adam kesmiyor. Kanunları ayarlayıp cezaevlerine vergileri ayarlayığta haraçlarını kesiyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı