Kırgızistan'da sağlık bakanı ve yardımcısı, görevlerinden alındı

Kırgızistan’da koronavirüs salgınının yayılmasını engellemek için zamanında tedbir almadıkları gerekçesiyle Sağlık Bakanı Kosmosbek Çolponbayev ve Başbakan Yardımcısı Altınay Ömürbekova görevden alındı.

Kırgızistan'da sağlık bakanı ve yardımcısı, görevlerinden alındı
Kırgızistan'da sağlık bakanı ve yardımcısı, görevlerinden alındı
GİRİŞ 01.04.2020 12:27 GÜNCELLEME 01.04.2020 12:27

Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Sooronbay Ceenbekov’un bugün Başbakan Yardımcısı Altınay Ömürbekova ile Sağlık Bakanı Kosmosbek Çolponbayev’in görevden alınmasına ilişkin kararnameyi imzaladığı belirtildi.

Dün düzenlenen Güvenlik Konseyi toplantısında Ceenbekov, koronavirüsün Önlenmesinden Sorumlu Cumhuriyet Genel Merkezini ve Sağlık Bakanlığını salgının yayılmasını önlemek için yeterli çalışmadıkları gerekçesiyle eleştirmişti. Ceenbekov, koronavirüs ile mücadele için yetersiz çalışma nedeniyle Bakanlar Kurulu üyelerine yaptırım uygulamayı önermişti.

Altınay Ömürbekova ile Kosmosbek Çolponbayev, 20 Nisan 2018’de Başbakan Yardımcısı ve Sağlık Bakanı olarak atanmıştı. Koronavirüs vaka sayısının 111’e ulaştığı Kırgızistan’da 3 hasta tedavi görerek hastaneden taburcu edildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazi meclisin 23 Nisan videosu çok beğenildi! Geleceğe en güzel mirasımız, yavrularımız
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!