Semptom göstermeyen hastaların sayısı açıklandı

Koronavirüs'ün en çok korkutan yanı, hastalık belirtisi göstermediği halde semptomları olmasa bilevirüsü taşıyan kişilerin bulunuyor olması. "Asemptomik" olarak adlandırdığı bu kişilerin sayısı yapılan tespitlerle Çin tarafından resmi olarak ilk kez açıklandı. Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, bu durumdaki 1541 kişinin tıbbi gözetim altında tutulduğu bildirildi.

Semptom göstermeyen hastaların sayısı açıklandı
Semptom göstermeyen hastaların sayısı açıklandı
GİRİŞ 01.04.2020 12:27 GÜNCELLEME 01.04.2020 12:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Koronavirüs'ün çıktığı günden bu yana tüm dünya teyakkuz halinde virüse karşı adeta bir savaş veriyor. Hastalıktan korunmak için karantina çalışmaları hızla devam ederken, diğer taraftan da testler ile hasta sayısı tespit edilmeye çalışılıyor. 

 

 

Çin, yeni tip Corona Virüsü (Kovid-19) taşıdığı halde hastalık belirtisi göstermeyen "asemptomatik" olarak adlandırılan vakaların sayısını ilk kez duyurdu. Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, bu durumdaki 1541 kişinin tıbbi gözetim altında tutulduğu bildirildi.

 

 

SEMPTOM GÖSTERMİYORLAR

Asemptomik vaka olarak adlandırılan bu hastaların en temel özelliği, hastalığın en temel belirtileri arasında yer alan öksürük, ateş, akciğer iltihaplanması ve solunum yetmezliği belrtilerini göstermiyor oluşu. Dünya genelinde de oldukça yaygın olan bu gruba yönelik de çalışmalara başlayan Çin, asemptomik hasta sayılarını ilk kez açıkladı.

Ulusal Sağlık Komisyonundan yapılan açıklamada, bu durumdaki 1541 kişinin tıbbi gözetim altında tutulduğu bildirildi.

ü

ASEMPTOMİK VAKALARLA MÜCADELE

Kovid-19 tespit edilen bireyler, hastalık belirtisi göstermeseler de "taşıyıcı" olarak virüsü bulaştırabiliyor ya da virüsün kuluçka süresi içinde hastalık belirtisi göstermeye başlayabiliyor. Bu noktada asempotmik vakalar ile de mücadele kararı alan çin yönetimi testleri yaygınlaştırmayı hedefliyor.

Pekin yönetimi, yurt içinde büyük ölçüde kontrol altına alınmış görünen salgının yeniden ivme kazanmasını önlemek üzere, "asemptomatik" vakaların tespiti için testlerin yaygınlaştırılmasına ve kontrol tedbirleri uygulamasına karar verdi.

TESADÜFİ ÖRNEKLEM

Öte yandan hastalık belirtisi göstermeyen vakaların tespiti için salgın bölgesinde tesadüfi örneklem yöntemiyle testler yapılması ve olası salgın kaynaklarının araştırılması gerektiği belirtildi. Ayrıca hastalık belirtisi göstermediği halde virüs tespit edilen "taşıyıcı" kişilerin de Kovid-19 hastaları gibi karantinaya alınmaları ve müşahede altında tutulmaları istendi.

ÇİN'İN 24 SAATLİK BİLANÇOSU: 36 VAKA

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu verilerine göre, ülkede son 24 saatte 36 yeni vakaya rastladı. Bunların tamamının yurt dışından gelen ve hastalığı orada kapmış kişiler olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte yalnızca 7 kişinin hayatını kaybettiği ülkede şu ana dek toplam 81 bin 518 vaka görülürken, 3 bin 312 can kaybı yaşandı. Öte yandan salgın hastalığın bulaştığı kişilerle yakın temasta olan 706 bin 17 kişinin tespit edildiği, bunlardan 19 bin 853'ünün müşahede altında olduğu belirtildi.

KAYNAK: AA, HABER7
YORUMLAR 1
  • zeyno 4 yıl önce Şikayet Et
    çin vakaları inceliyor bizim bilim kurulu ne yapıyor acaba? test sayısı çok az. vakalar karantinaya uyup uymadığı takip edilmiyor. sağlıkçılar sahaya inmek istemiyor anlaşılan. arabada korona testi, hasta kişilerin oturduğu yerde korona testi yapılıyor mu? meslek lisesi veya 2 yıllık meslek okullarının son sınıf öğrencilerinden ya da işsiz mezunlardan destek alıp test sayısını arttıramaz mısınız? test sayısını artırıp tabloyu ortaya çıkarıp ona göre önlemleri yeniden tasarlamanız lazım. recep akdağ neden bilim kurulunda yok
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü