Duterte'den kendi halkını öldürme talimatı: Sokağa çıkanları vurup öldürün

Vatandaşlarını salgınla mücadele konusunda "uyaran" Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte karantinayı ihlal edenlerin "vurularak öldürülebileceğini" söyledi. Duterte'nin bu gözdağı, gecekondu bölgesindeki sakinlerinin yiyecek kıtlığını protesto etmesinin ardından geldi.

GİRİŞ 02.04.2020 13:41 GÜNCELLEME 03.04.2020 09:03
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek adına ülkenin en büyük adası olan Luzon’da ilan edilen bir aylık karantina süresinde "sorun yaratan" kişilerin vurularak öldürülmesi için askere ve polise talimat verebileceğini söyledi.

 

"SORUN ÇIKARANLARI VURUP ÖLDÜRÜN"

Gece geç saatlerde televizyonda bir konuşma yapan Duterte, "Bu herkes için bir uyarı olsun. Bu aralar hükümeti takip edin çünkü düzeni sağlamak son derece önemli. Sağlık çalışanlarına, doktorlara zarar vermeyin çünkü bu ciddi bir suç. Polise ve orduya talimatı şu; eğer birisi sorun yaratırsa ve hayatları tehlike altına atarsa onları vurup öldürün" dedi.

 

Duterte, "Hükümeti tehdit etmeyin. Hükümete meydan okumayın. Kaybedersiniz" diye de ekledi.

Filipinler'de salgın nedeniyle şimdiye kadar 96 kişi yaşamını yitirdi, virüsle enfekte olan kişi sayısı da 2 bin 311'e ulaştı.

GIDA VE YARDIM PAKETİ ALAMADILAR, PROTESTO BAŞLATTILAR

Duterte’nin bu uyarısı, başkent Manila’nın gecekondu bölgesi Quezon City’de düzenlenen hükümet karşıtı protestonun ardından geldi.

İki hafta önce karantinaya giren bölge sakinleri, tüm bu süreç boyunca söz verildiği gibi gıda desteği ve yardım paketi alamadıklarını söyleyerek sokaklara dökülmüştü. Polis protestoculara müdahale etmiş ve 20 kişiyi gözaltına almıştı.

Protestocular arasında bulunan Jocy Lopez, karantina nedeniyle yiyecek hiçbir şeylerinin kalmadığını ve eylem yapmaya mecbur kaldıklarını söyledi. 47 yaşındaki Lopez, "Açlık yüzünden yardım istemek için buradayız. Bize gıda, pirinç ya da nakit verilmedi. İşimiz yok" dedi.

YORUMLAR 51
  • Sait 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu herif ispanyol asıllı birine benziyor. Yönetim hâlâ ispanyollarda heralde. Kendi halkını değil yerli filipin halkını öldürme emri vermiştir, hayatını kaybeden 96 kişi de yerli halktandır büyük ihtimal. Filipinler uzun yıllar ispanyol hakimiyetinde kalmış, sonra japonlar gelmiş ardından Abd 1.5 milyon filipinli katledip ele geçirmiş. İkinci dünya savaşından sonra bağımslık kazanmış.
    Cevapla
  • kadir 3 yıl önce Şikayet Et
    insani yasatki devlet yasasin dusturu ancak ALLAH a inananlarda olur inancsiz putperestler sapik fikirlere sahip olurlar halkini vurma emri verecegine onlara gida yardimi yap bu virus imtihan dunyasinda imtihan kim imtihani nasil gececek canli canli izleyerek goruyoruz dunyanin en gelismis somurgeci ulkeleri caresiz kalirken ulkemiz tedbirler alarak halkini yasatmak icin cabaliyor ve dunyaya yardim gondermeye calisarak ALLAH a kul olmak icin insanlarin en hayirlisi insanlara faydali olandir hadisini tadbik ediyor
    Cevapla
  • Berat 3 yıl önce Şikayet Et
    Cehalet virüs ten daha çabuk yayılır..Ve sadece ruhları öldürür..
    Cevapla
  • tek parmak 3 yıl önce Şikayet Et
    adam tam hakli olmasa da bazen halk vermek gerek bazen tv gøruyoruz ne kadar mal var ise kafasina cop vuracaksin doktor polis asker halki korumak icin caliyor bazi mallar kacar olay cikarir ben hasta degilim diye sonuc da hasta olman gerekmez suphe var ise mecbursun yaptirmak da bu tip inek de karsi gelir ise vurulacak yada bir guzel dayak atacaksin hakkin da katliam hastalik bulastirma cinayet ve kanunlara uymadigi icim bes on dava acilmasi gerek ve iyi ceza verilecek olay cikaran hangi sigir olur ise yeter bu kadar rezalet herkes kanunlara uymak zorun da
    Cevapla
  • GÖRELE... 3 yıl önce Şikayet Et
    bu adam Kızılderili
    Cevapla
  • Hakan E. 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu adamın yöntemi her ne kadar sert olsa da kendi halkını korumaya çalıştığına inanıyorum.Bu adamdan önce ülkesi uyuşturucu ve fuhuş batağındaydı.Uyuşturucu satıcılarını direk vurdurup öldürterek ülkesinde alıp başını gitmiş uyuşturucu ticaretini asgariye indirdi.Bazen 4.Murad gibi birkaç kelle kesmek lazım demek ki yoksa ipin ucu kaçar.
    Cevapla
  • eyi olur zaaar! 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu