İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Salgın yıl sonuna kadar görülebilir

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüsün önümüzdeki aylarda veya yıl boyunca ülke genelinde görülebileceğini ve halkın sosyal izolasyon önlemlerine devam etmeleri gerektiğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Salgın yıl sonuna kadar görülebilir
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Salgın yıl sonuna kadar görülebilir
GİRİŞ 02.04.2020 13:26 GÜNCELLEME 02.04.2020 13:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, koronavirüs ile mücadele toplantısında konuştu. Ülke genelinde alışveriş ve ticari merkezlerin tekrar açılmasına ilişkin kararın 5 Nisan tarihinde görüşüleceğini belirten Hasan Ruhani, ”Hep birlikte ülkenin temel ihtiyaçlarını karşılamalıyız. İşine gitmek zorunda kalanlar sağlık protokolüne dikkat ederek gidebilirler” dedi.

Ruhani, vatandaşlarının sağlık ve ekonomik durumlarının kendileri için önemli olduğunu ve fakirlikle mücadelenin salgınla mücadeleye benzediğini belirterek, ”Sağlık Bakanlığı halkın sağlığı için gerekli önlemeleri almalı. Bunun yanı sıra halk gerekli sağlık protokollerine bağlı kalarak günlük temel üretimlerini yapabilmeli” ifadesini kullandı.
Ruhani, koronavirüsün önümüzdeki aylarda veya yıl boyunca ülke genelinde görülebileceğini söyleyerek, ”Sosyal izolasyon önlemlerine devam etmemiz gerekir” dedi.

Ruhani henüz koronavirüs ile mücadelede yolun sonuna gelmediklerini söyleyerek, ”Şu an tüm dünya bu salgın hastalıkla mücadele ediyor. Eğer birlikte el ele verirsek koronavirüsü yenebiliriz” şeklinde konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 2
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir dediği bir dediğini tutmuyor.
    Cevapla
  • Özcan 4 yıl önce Şikayet Et
    Ruh hani bir haftada hallediyordun noldu...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'