Miçotakis'ten Macron ve Merkel'e Türkiye teklifi: Yeterli güce sahipler...

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'e mektup göndererek, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye arasında yeni bir göçmen anlaşması imzalanmasını, bu kapsamda Türkiye'ye yapılacak maddi desteğin Avrupa'ya göçmen akınlarının azalıp çoğalmasıyla doğru orantılı olmasını teklif etti.

Miçotakis'ten Macron ve Merkel'e Türkiye teklifi: Yeterli güce sahipler...
Miçotakis'ten Macron ve Merkel'e Türkiye teklifi: Yeterli güce sahipler...
GİRİŞ 03.04.2020 22:54 GÜNCELLEME 03.04.2020 22:54
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Yunan Proto Thema gazetesinin haberine göre, Miçotakis mektubunda, Avrupa'ya göçmen akınlarının önlenmesinde Türkiye ile iş birliğinin belirleyici rolü bulunduğunu belirterek, AB ile Türkiye arasında, yeni finansman mekanizması oluşturulmasını içeren bir anlaşma imzalanmasını istedi.

 

 

Mektubunda, Türkiye'nin mülteci akınlarını tamamen kontrol etme gücüne sahip olduğu değerlendirmesinde bulunan Miçotakis, Ankara'nın sığınmacıları AB’ye karşı baskı aracı olarak kullandığını öne sürdü.

Miçotakis, AB’den Türkiye’ye maddi desteğin “daha az akınlar için daha çok finans ve daha büyük akınlar için daha az finans” ilkesine dayandırılması gerektiğini kaydetti.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 84
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Savaş bile çıksa umrumuzda değil. Nolursa olsun bir daha geri kabul anlaşması yapmayalım. Bırakın geçsinler. Demografimiz bozuldu resmen. Parada istemiyoz. Fakir yaşasakta olur. Yeterki bizbize yaşayalım.
    Cevapla
  • Asli 4 yıl önce Şikayet Et
    Kerizlik yaptik şimdide nasil kurtuluruz diye kara kara düşünüyoruz. Avrupa bize zorla geri kabul antlasmasi yaptirmadi biz istedik.
    Cevapla
  • Erdaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Mızraklarla çoluk çocuk demeden botları patlattılar , göçmenlere ateş açıp kaynar su döktüler bir dünya Türkiyem hariç tepki vermedi İnşallah yunan ve ağa babalarının cezasını göreceğiz
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    harcadığımız parayı size verelim siz alın göçmenleri ey yunan
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İstemiyoruz para mara. Azcıkda siz bakın. Suriyeyi akbabalar gibi yediniz vurdunuz öldürdünüz sesiniz çıkmadı ama oradan göçmen gelince aboooowww aman aman demeye başladınız.
    Cevapla
  • Ulkucu 4 yıl önce Şikayet Et
    Micotakis.senin leblebi beynin bukadar calisir iste ayni ekrem imamoglu gibisin.zavallisiniz zavalli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Mevduatta parası olanlar dikkat: Süresi 30 Nisan'da bitiyor!