Filistinliler kampanya başlattı: Kuşatma Salgındır

Filistinli aktivisteler, İsrail'in Gazze Şeridi'ne uyguladığı haksız ablukanın son bulması için "Kuşatma Salgındır" adı altında bir kampanya başlattı.

Filistinliler kampanya başlattı: Kuşatma Salgındır
Filistinliler kampanya başlattı: Kuşatma Salgındır
GİRİŞ 03.04.2020 21:53 GÜNCELLEME 03.04.2020 21:53
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Kampanya Sözcüsü Nesim ez-Ziynati, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60'a aşkın uluslararası medya ve insan hakları kuruluşunun bu kampanyaya ortak olduğunu ve destek verdiğini söyledi.

Ziynati, kampanyanın hedefinin İsrail'in 2006'dan bu yana Gazze'ye uyguladığı haksız ablukanın son bulmasını sağlamak ve dünya kamuoyunun dikkatini bölgede yaşanan insanlık dramına çekmek için olduğunu dile getirdi.

Yaklaşık 2 milyon insanın yaşadığı Gazze'ye uygulanan ablukanın yeni tip koronavirüsün (Kovid-19)  yayılmasıyla birlikte büyük bir felakete yol açacağı ve bunun sorumlusunun İsrail yönetimi olduğunu vurgulayan Ziynati, Birleşmiş Milletler, uluslararası toplum ve insan hakları kuruluşlarına "ablukanın kaldırılması için İsrail'e baskı yapılması ve Kovid-19'la mücadelede gerekli tıbbi malzeme ve ekipmanların Gazze'ye girişinin kolaylaştırılması" çağrısında bulundu.

Filistin hükümeti, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Kovid-19'a yakalananların sayısının 12 olduğunu açıklamıştı.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkler yanş biz eskiye dönmemiz için askeri silah gücüne en üste olmamiz gerek bunun için bilim ilim çok ilerlemez lazım o zaman dünya normal düzenine girer
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu koronavirüs salgının sebeplerinden en büyüğü zalim yahudi keferelerinin filistin ve gazzede uyguladıkları zalimane ablukadır. Ve şeytanlaşmış hakim güçler bunu seyrettiği için Cenabı Allah toptan tokadı insanlığa indirdi. Rabbimizin takdiri sonsuz hikmetlidir. Rabbin onca merhamet şefkat af ve ertelemelerine rağmen insanlık şeytanın peşine düşmekten bir türlü kurtulamadı. ve bu cezayı yedi. Afiyet olsun. Masumların elbette malı canı sadakadır. masumlar en fszla bu dünyada canlarını kaybederler. Bu masumlar içün aslıında şehadetin sebebi olabilir. Bu da en büyük kurtuluştur.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! Çok sayıda il için peş peşe uyarılar
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız