Almanya ve Hollanda'da Müslümanlara hoparlörden ezan okundu

Almanya ve Hollanda’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle tedirgin olan Müslümanlara moral vermek amacıyla hoparlörden ezan okunması uygulaması yaygınlaşarak devam ediyor.

Almanya ve Hollanda'da Müslümanlara hoparlörden ezan okundu
Almanya ve Hollanda'da Müslümanlara hoparlörden ezan okundu
GİRİŞ 03.04.2020 22:04 GÜNCELLEME 03.04.2020 22:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) ve İslam Toplumu Milli Görüş'e (IGMG) ait 100'e yakın camide bugün ezanlar hoparlörden okundu.

DİTİB Essen Eyalet Bölge Birliği Başkanı Fahrettin Alptekin, sadece Essen bölgesinde 50’nin üzerinde camide öğle ve akşam vakitlerinde ezan okunduğunu söyledi. Alptekin, Almanya'da bazı istisnai durumlar hariç ezanın hoparlörden okunmasına izin verilmediğini hatırlattı.

Kovid-19 salgının ardından verilen izin için Alman makamlarına teşekkür eden Alptekin, ''Mabetlerimizi evlerimize taşıyoruz. Sosyal medyada olumlu cevaplar alıyoruz. Geri dönüşlerden de çok memnunuz. Allah bu musibetten bütün insanlığı muhafaza eylesin. Cemaatimizi salgın süreci boyunca da devamlı uyarıyoruz. Bilhassa büyüklerimizin evde kalmalarını istiyoruz. Bu meyanda başarılı olduğumuzu da söyleyebiliriz.'' ifadelerini kullandı.

HOLLANDA'DA HOPARLÖRDEN EZAN OKUNMA YAYGINLAŞIYOR

Hollanda’da da Kovid-19’dan dolayı toplumsal dayanışma için cuma namazı vaktinde hoparlörden ezan okunması uygulaması yaygınlaşıyor. Ülkede çok sayıda camide cuma namazı vaktinde hoparlörden ezan okundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • Muammer 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın sopası yok diyenler. Allah'ın sopa için kızılcık kirazına ihtiyacının olmadığını gördüler
    Cevapla
  • Uruz bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa bir islami devlete hamiledir. vakti geldiğinde onu doğuracak. Avrupa kendi bencil sömürgen inançsız yaşamından kendisi bıktı zaten.
    Cevapla
  • adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    önce Türkiye bir İslam Devleti olsun sonra avrupaya bakarız, küfür sistemleri ile yönetilemez Müslüman bilinen ülke
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı duygulandıran hediye!
Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'ndaki aksaklık 40 saattir çözülemedi