Uçak gemisinde coronavirüs vaka sayısı artıyor

ABD Donanması, gemideki pozitif vaka sayısının son 24 saatte yüzde 13 artış gösterdiğini, şu ana kadar hastaneye yatan kimsenin olmadığını ve bin 548 personelin karaya çıkarıldığını açıkladı.

Uçak gemisinde coronavirüs vaka sayısı artıyor
Uçak gemisinde coronavirüs vaka sayısı artıyor
GİRİŞ 05.04.2020 04:16 GÜNCELLEME 05.04.2020 04:17
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Kaptanı görevden alınan USS Theodore Roosevelt uçak gemisindeki yeni tip corona virüs (Covid-19) pozitif vaka sayısının 155'e çıktığı bildirildi.

 

 

Konuya ilişkin açıklama yapan ABD Donanması, gemideki pozitif vaka sayısının son 24 saatte yüzde 13 artış gösterdiğini kaydetti.

Açıklamada gemideki 4 bin 800 personelin yüzde 44'üne corona virüs testi yapıldığı belirtilirken, şu ana kadar hastaneye yatan kimsenin olmadığı ve bin 548 personelin karaya çıkarıldığı bildirildi.

 

 

Kaptan Brett Crozier, cuma günü gemideki personelde corona virüs tespit edildiği ve personelinin tamamının karaya çıkarılmasına ilişkin Amerikan Donanması'na gönderdiği mektubu, aynı zamanda basına ve komuta zincirinin dışındaki kişilere de gönderdiği gerekçesiyle görevinden alınmıştı.

Kaptan Crozier, tartışma çıkaran 4 sayfalık mektubunda, gemide bulunan personelin 14 günlük karantina ve sosyal mesafe kurallarını uygulamasının mümkün olmadığını belirtmiş, gemideki herkesin karada karantinaya alınmasını istemişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan ABD Deniz Kuvvetleri Genel Sekreter Vekili Thomas Modly ise, kaptanın gönderdiği mektubun içeriğindeki bilgilerin ellerindeki bilgilerle örtüşmediğini iddia etmiş, Crozier'ı "gemi içinde infiale yol açarak mürettebatı riske atmak ve geminin işleyişini bozmak" ile suçlamıştı.

Theordore Roosevelt uçak gemisi, geçen hafta Pasifik'teki Guam Adası'nda liman ziyaretindeyken personelin bir kısmında corona virüs tespit edilmesi üzerine karantinaya alınmıştı.

ABD savaş gemilerinin görevdeyken personelini karaya çıkarmasının askeri kurallara aykırı olduğu ve daha önce böyle bir talebin Amerikan ordusunda söz konusu olmadığı belirtiliyor.

YORUMLAR 9
  • mehmet aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    beter ol amerika amin
    Cevapla
  • murtaza 3 yıl önce Şikayet Et
    mazlum ve işkence gören, Müslümanların, yetimlerin,dul ve öksüzlerin, çaresizlerin, allaha sığınan mazlumların ahı işte, dünyanın sözde süper güçleri ne oldu, Allah tokadı vurdu insan çaresizliğini ve acizliğini anladı, şükürsüzler, hadsizler, kafirler, kula, kul olanlar neden sesiniz çıkmıyor, ve bize dönelim, ibadetlerimizde gevşek davranan bizler, Allah şimdi bizi mabedine, almıyor komşusunu görmezden gelen bizler, menfaatlerini önde tutan bizler, bu hastalık bizede bir tokat, bu hastalığa ibret nazarı ile bakıp hepimiz kendimize çeki düzen vermeliyiz, Allah bizleri, kur, an ve peygamberimiz den ayırmasın, bizleri doğru yoldan ayırmasın.
    Cevapla
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • göktürk 3 yıl önce Şikayet Et
    daha beter olun,milyonlarca mazlumun,yetimin ahı var üzerinizde maddi manevi işte hadi yine yapın yukardakinin hesabını kimse hesap edemez güle güle öbür tarafa.
    Cevapla
  • vedat 3 yıl önce Şikayet Et
    evet ne anliyoruz bu durumdan? bu adamlar aylardir denizde nerden bulasti bunlara bu hastalik? söylüyorum yemeklerimize katiliyor bu virüs demedi demeyin.
    Cevapla
  • hemmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu zalimlerin, bu Deccal katillerinin sonunu getir Allahım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı