Avustralya'da sıkı karantina kuralları: Dışarıda kebap yiyen bir kişiye para cezası

Avustralya'da polis, aralarında dışarıda bankta kebap yiyen, arabasını yıkayan, uyuşturucu satın almaya çıkan 50 kişiye koronavirüs sebebiyle uygulanan karantina kurallarını çiğnedikleri gerekçesiyle ceza kesti.

Avustralya'da sıkı karantina kuralları: Dışarıda kebap yiyen bir kişiye para cezası
Avustralya'da sıkı karantina kuralları: Dışarıda kebap yiyen bir kişiye para cezası
GİRİŞ 05.04.2020 15:04 GÜNCELLEME 05.04.2020 15:04

Sağlık Bakanlığı'nın aldığı kararla ülkede uygulanan karantina kuralları daha da sıkılaştırılırken, gereksiz yere dışarı çıkanlar ya da dışarıda en az iki kişi olacak şekilde gezenlere çoğunluğu ülkenin güney doğusunda yer alan Yeni Güney Wales ve Victoria eyaletlerinde birçok farklı nedenle ceza kesildi.

21 yaşında biri dışarıda bankta kebap yediği gerekçesiyle 1000 dolar para cezasına çarptırıldı. Polisin bu kişiyi iki kere uyardığı ancak söz konusu kişinin eylemine devam ettiği ifade edildi.

Öte yandan olayın yaşandığı Batı Avustralya bölgesi lideri Mark McGowen, kebap yediği için ceza alan kişiyle ilgili konuşurken gülme krizine girdi. Birinin koştuktan sonra kebap yemesini 'inanması zor' şeklinde nitelendiren Mark McGowen, esprili bir şekilde, "Burada bazı şeyler çok farklı yerine getiriliyor. Biz elbette dışarıda koşmayı ve sonra gidip bir kebap yemeği yasak kapsamına almayacağız." dedi.

Ülkede 17 Mart'tan bu yana sokağa çıkma yasağına uymayan iki kişinin ise mahkemeye çıkacağı ve hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

19 BİN DOLARA KADAR PARA CEZASI

Avustralya'da karantina kurallarına uymayanlara 19.800 dolara (Yaklaşık 80 bin TL) kadar para cezası verilebiliyor. Bu kişilerin işlediği suç daha geniş çaplıysa hapis cezası da alabiliyor. Polisler, dışarıda yatan ve evsiz olan insanları ise kapsam dışarısında tutuyor.

Avustralya'da bugüne kadar 5.600'ü aşkın koronavirüs vakası görülürken, 34 kişi hayatını kaybetti. Ülke, bir ada olması bakımından daha önce yurt dışından gelen turistlere karşı sıkı gümrük kurallarıyla biliniyordu.

 

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!