Terör devletine çağrı: Hapishanelerdeki çocukları serbest bırak!

Gazze Ablukasını Kırma Halk Komitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle İsrail hapishanelerindeki Filistinli çocukların serbest bırakılması için uluslararası camiayı İsrail'e baskı yapmaya çağırdı.

Terör devletine çağrı: Hapishanelerdeki çocukları serbest bırak!
Terör devletine çağrı: Hapishanelerdeki çocukları serbest bırak!
GİRİŞ 05.04.2020 21:43 GÜNCELLEME 05.04.2020 21:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Komite Başkanı Cemal el-Hudari, 5 Nisan Filistin Çocuk Günü münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada, "İsrail hapishanelerinde yaklaşık 200 Filistinli çocuk bulunuyor. Bu çocukların sıkıntıları ve ailelerinin endişeleri koronavirüs salgını nedeniyle artıyor." ifadesini kullandı.

Uluslararası camianın, Filistinli tutukluların özellikle de çocukların serbest bırakılması için acilen harekete geçmesi ve gerçek anlamda İsrail'e baskı uygulaması gerektiğini belirten Hudari, çocukların İsrail'in uygulamaları nedeniyle en temel haklarından bile mahrum kaldığını kaydetti.

Filistin resmi kaynaklarına göre, İsrail hapishanelerinde 500'e yakını idari tutuklu, 220'si çocuk olmak üzere 5 binden fazla Filistinli bulunuyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • Velid 3 yıl önce Şikayet Et
    Bebeklerden kokup altına kaçıran, tam teçhizatlı goril sürüsünün korkusu geçmez. Daha büyük korku olursa o zaman bırakabilir. Bu korkuyu verebilmek için de hepimizin adam olması gerek.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!