'Süper Güç' ABD diz çöktü: Savaş yaptıkları ülkeden...

'Dünyanın Süper Gücü' olarak lanse edilen ve yenilmez olarak adlandırılan ABD koronavirüs salgını sonrası adeta diz çöktü. Sağlık sistemi alarm veren ABD, ekonomik savaş içinde olduğu Çin'den gelen yardımlara muhtaç kaldı. Çin'den 1000 solunum cihazı bağışlandığı açıklandı. Bütün bu gelişmeler sonrası akıllara yeni 'Süper Güç' Çin mi olacak sorusunu getirdi.

GİRİŞ 06.04.2020 04:27 GÜNCELLEME 06.04.2020 04:27
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Yakın bir zamana kadar Çin ile ekonomi savaşlarına giren ABD koronavirüs salgını sonrası Çin'den gelen bağışlara muhtaç kaldı. Salgının ülkede en şiddetli görüldüğü New York'un valisi Andrew Cuomo yaptığı basın toplantısında 17 bin solunum cihazı ihtiyaçları olduğunu ve ancak 500 tane temin edebildiklerini açıkladı.

Cuomo, Çin hükümetinin katkılarıyla Çin'den kendilerine 1000 solunum cihazı bağış yapıldığını duyurarak Çin'e teşekkürlerini sundu. Josepeh-Clara Tsai ve Jack Ma vakıflarından gelen bağış paketinde ayrıca 1 milyon cerrahi maske, 1 milyon N95 maske ve 100 bin siper gözlük olduğu açıklandı.

Böylelikle dünyanın en büyük gücü ve yenilmez olarak adlandırılan ABD'nin yeni dönemde liderliği Çin'e devredeceği çok ciddi şekilde dile getirilmeye başlandı. Bu iki devlet bundan yalnızca birkaç ay önce gümrük krizi yaşamış ve ticaret savaşlarını başlatmışlardı.

ABD-ÇİN TİCARET SAVAŞLARINDA NELER YAŞANMIŞTI?

Çin'in yeni Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Zhang Jun, ABD ile ülkesi arasındaki "ticaret savaşı"na ilişkin olarak, "ABD konuşmak isterse konuşacağız, savaşmak isterse de savaşacağız." demişti.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin ürünlerine eklenecek yeni gümrük vergisiyle ilgili, "Ticari müzakereler devam ediyor, bunlar devam ederken ABD, 1 Eylül'den itibaren Çin'den ülkemize gelen 300 milyar dolarlık ürüne küçük bir ilave yüzde 10 gümrük vergisi ekleyecektir. Bu ek vergi, zaten yüzde 25 gümrük vergisi konmuş 250 milyar dolarlık ürünü kapsamıyor. Kapsamlı bir ticari anlaşma için Çin'le pozitif diyaloğumuzu sürdürmek istiyoruz ve iki ülke arasındaki geleceğin parlak olacağını düşünüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: YEKVÜCUTCOM
YORUMLAR 87
  • osman 3 yıl önce Şikayet Et
    bence gerek yoktu çan çin çong yada vürüslü malzeme yolla bak bu daha iyi
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper katliamcı, iste böyle muhtac eder Allah, daha beter olun, o suriye, afganistan, Turkiye (12 eylül) evet ABD çekeceksin daha beter olun
    Cevapla
  • Aslan baba 3 yıl önce Şikayet Et
    Süper güç müş, süper katliamcı Terror besliyeci bence..
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü Dünyaya ; Biyolojik Virüsle hizaya getirmeye kalktığı Çinden Yayan Amerika Allah,ı hesap edemedi Virüs ellerinde patladı!
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya dediğiniz gibi, ya da Çin intikam için bu işi yaptı. Alıştık artık, anlaşılmasın diye önce kendi ülkelerinde yaparlar, şu iki kule meselesi gibi, sonrada dışarıya verecekleri zararı verirler. Allah, bunların şerrinden mazlum ve mağdur insaniyeti korusun.
    Cevapla
  • Gürbüz 3 yıl önce Şikayet Et
    Zalimler güç sahibi yada süper olsa ne olurki, insan olsunlar yeter, insan süper olsun ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir!
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil