Endonezya’da dang hummasından bu yıl 254 kişi öldü

Asya ülkesi Endonezya’da dang humması nedeniyle yıl başından 4 Nisan’a kadar olan dönemde 254 kişinin hayatını kaybettiği, vaka sayısının da 40 bine yaklaştığı bildirildi.

GİRİŞ 08.04.2020 08:05 GÜNCELLEME 08.04.2020 09:21
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünya yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele ederken, Asya ülkesi Endonezya'da ise dang humması nedeniyle can kayıpları yaşanmaya devam ediyor. Endonezya’da dang humması nedeniyle yıl başından bu yana 254 kişi yaşamını yitirdi.

 

 

Sağlık Bakanlığı Vektörel ve Zoonotik Hastalıklar Dairesi Direktörü Siti Nadia Tarmizi, ülkede yıl başından 4 Nisan’a kadar olan dönemde dang hummasının 254 can aldığını belirtti.

2 eyalet 'kırmızı bölge'

 

 

Ülke genelindeki dang humması vaka sayısının 39 bin 876’ya ulaştığını aktaran Tarmizi, vakaların en çok görüldüğü Batı Cava ve Doğu Nusa Tenggara eyaletlerinin dang hummasında "kırmızı bölge" olduğu bilgisini paylaştı. Tarmizi, 48 kişi ile şu ana kadar en çok can kaybının da Doğu Nusa Tenggara eyaletinde kaydedildiğini bildirdi.

Sivrisineklerle birlikte vakalar da artıyor

Ülkede, sivrisineklerin daha çok ortaya çıktığı ekim-nisan arasındaki yağışlı dönemde sıklıkla dang humması ve sıtma vakalarına rastlanıyor.

Endonezya'da dang hummasından 2016'da 1598, 2017'de 493, 2018'de de 344 kişi hayatını kaybetmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • Ali KOÇ 4 yıl önce Şikayet Et
    5G çıktı ortalık karıştı. tedbir
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Küreselci kötüler ABD yi ortadoğuya saldırttı buraları mahvettiler sonra ister üretilmiş ister üremiş olsun virüsü vuhanda sonlandırıp dünyaya yaydılar bir sonraki düşünceleri çin yönetimini dünyanın başına bela etmek olabilir. Tek bağımsız hareket etmeye çalışan devletimize ve milletimize bundan sonra çok işler/görevler düşüyor, dünyanın huzuru için diğer ulus devletlerinde uyandırılarak küreselci kötülerin oyunlarının bozulması lazım. Küreselci kötülerin tüm bu oyunları analitik bir düşünceyle analiz edilip kavranılıp azimle mücadele edilerek Allahın izniyle bozulmalıdır/bozulur İnşaallah. DSÖ de kontrol edilmeli
    Cevapla
  • malatya 4 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman ülkesinde ne işi var barların pavyonların. Ezan okunur halen davul zurnalarını susturmazlardı. Ne oldu Kurban olduğum Allah hissettirdi kendisi . Çocukları bombaladılar gıkları çıkmadı o arap ülkelerinin. Mazlumun kimsesizlerin kimsesi Allah ben burdayım dedi. Allah islama ve müslümanlara yardım etsin. Şu virüs belasını da en kısa zaman da başımızdan def etsin inşaallah.
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar azmıştı sokaklar , okullar , eğlence yerleri ve her yer fuhuş yuvasına dönmüştü çöplükler den çocuk toplanır olmuştu ALLAH ın gazabı büyük olur ...
    Cevapla
  • Molla fenari 4 yıl önce Şikayet Et
    Artık salgınlardan dolayı plajlar, barlar, genelevler, pavyonlar, açılmasın, garip demi en iyi örnek müslüman ülkesi ama türkiyede bunlar var pes gari, pes da, pes la, pes uşağım, bunlar açılmasın diyoruz müslüman ülkesinde ne günlere kaldık, manevi kıyamet kopmuş.
    Cevapla
  • MİSAFİR 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar görünenlere
    Cevapla
  • GAYR-I HADDEN 4 yıl önce Şikayet Et
    Amentubillah Saddak te
    Cevapla
  • KRN-19 4 yıl önce Şikayet Et
    KRN-19 CHP'nin kınamasına aldırmadan, 'AB, ABD bu işe ne der' demeden bütün bu işleri kesin bir şekilde yasakladı. Buralarda yakaladığının yakasına yapışıp canı gönülden özür dilettiriyor.
    Cevapla
  • isimsiz 4 yıl önce Şikayet Et
    endonezyada ada ada dinde hayat disiplinleride değişiyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar