Almanya'daki Cezayirli İslam bilimciden tepki çeken koronavirüs çağrısı: Ramazan ayı ertelensin

Almanya'da kadınların imamlık yaptığı caminin açılış projesinde yer alan Abdel-Hakim Ourghi, şimdi de koronavirüs nedeniyle Ramazan ayının ertelenmesini istedi.

Almanya'daki Cezayirli İslam bilimciden tepki çeken koronavirüs çağrısı: Ramazan ayı ertelensin
Almanya'daki Cezayirli İslam bilimciden tepki çeken koronavirüs çağrısı: Ramazan ayı ertelensin
GİRİŞ 08.04.2020 14:54 GÜNCELLEME 08.04.2020 14:56
Bu Habere 304 Yorum Yapılmış

Almanya, İslamiyet'i yeniden şekillendirmek için elinden gelen tüm fırsatları değerlendiriyor.

 

Geçtiğimiz aylarda, kendilerini "Liberal İslam"ın temsilcileri olarak tanıtan ve devletten destek alan bir grubun girişimiyle ülkede, kadınların imamlık yaptığı caminin açılışı yapıldı.

 

KADIN VE ERKEK AYNI SAFTA

Kadınları ve erkeklerin bir arada namaz kıldığı camide çekilen görüntüler, İslam dünyasında tepkilere neden oldu.

ABD'nin Suudi Arabistan üzerinden Arap ülkelerine yaymak istediği "Ilımlı İslam" projesiyle Avrupa'da başlatılan bu girişimler, İslamiyet'e yönelik eş zamanlı saldırılar olarak değerlendirildi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs (Kovid-19) ülkelerde paniğe neden olurken, Almanya'da bu durum üzerinden Müslümanların kafasını karıştırmak isteyenler yeniden ortaya çıktı.

"RAMAZAN ERTELENSİN VE ORUÇ TUTULMASIN"

Kadınların imamlık yaptığı caminin açılış projesinin önde gelen isimlerinden biri olan Abdel-Hakim Ourghi, Ramazan ayının ertelenmesini istedi.

Müslümanların Ramazan ayında sürekli toplu halde bir araya gelerek ibadet ettiğini söyleyen Ourghi, salgın nedeniyle Ramazan ayının ileri bir aya ertelenmesinin insanlık için iyi olacağını savundu.

ALMAN MEDYASI AÇIKLAMALARI KÖPÜRTTÜ

Cezayir asıllı Ourghi'nin bu açıklamaları, Alman medyası tarafından köpürtüldü.

Ülkede yayın yapan Die Welt gazetesi, Ramazan'ın ertelenmesi yönünde gelen talebi, okuyucularına büyük puntolarla okuttu.

YORUMLAR 304
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz ulan Ramazanı erteleyeceksiniz ? Allah katında bir hiçsiniz İslam’ın 5 şartından biri olan Ramazan ayında oruç tutmayı mı yasaklayacaksınız ? Kadından da imam da olmaz müezzinde İslam’ı değiştirme uğruna her iğrençliği yapıyorlar şunlar hele Almanya başı çekiyor resmen. Tedbir bizden taktir Allah’tan dır biz müslümanlar orucumuzu tutacağız
    Cevapla
  • Ajanlar 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde anlatılan bir olayı aktaracağım. Semavi dinlerden hükümleri biten Hristiyan ve Yahudi ajanlar, Kendi kitaplarını tahrip ederek devre dışı kalmalarını sağladıkları için İslam'ı da o hale getirmek istemişler. Türkiye ye gelip İslam içine hurafeler sokmaya çalışmışlar. Örnek:Bir İngiliz ajan Türkiye'de bir köyde imamlık yapmaya başlamış ve şu cümleyi kafalara yerleştirmiş. "Erkek okursa Kadı olur, Kadın okursa Cadı olur" demiş. diye anlatırlar.
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede´de mayo ve bikini ile kiliselerde ibadet yapilsin..O Kaaa..
    Cevapla
  • Özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    Oruç tut sıhhat bul.
    Cevapla
  • gresunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    aptal, ramazanımızdan size ne.... ramazan gerçek müslümanların ibadetidir ve her şartta bizler ibadetimizi vaktinde zamanında yaparız...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak