Sürpriz gelişme: Oxford Üniversitesi koronavirüs aşısının tarihini öne çekti

İngiltere'de aşı çalışmalarının merkezindeki Oxford Üniversitesi, yeni tip koronavirüs aşısının 6 ay içinde hazır olabileceğini duyurdu. Araştırmacılar, fon eksikliğini dile getirip 18 ve 55 yaşları arasındaki 500'den fazla kişinin testler için gönüllü olduğunu ve eylül sonuna kadar çalışmaların tamamlanabileceğini açıkladı. Daha önce bir aşının geliştirilip dağıtılmasının 12 ile 18 ay sürebileceği açıklanmıştı.

Sürpriz gelişme: Oxford Üniversitesi koronavirüs aşısının tarihini öne çekti
Sürpriz gelişme: Oxford Üniversitesi koronavirüs aşısının tarihini öne çekti
GİRİŞ 09.04.2020 17:46 GÜNCELLEME 10.04.2020 09:09
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Türkiye dahil 200’ün üstünde ülkede ve bölgede görülen yeni tip koronavirüs nedeniyle meydana gelen ölümlerin sayısı 89 bini aştı, vaka sayısı ise bir milyon 520 binin üzerine yükseldi. Pek çok ülkede virüsü yayılmaya yönelik sıkı önlemler uygulanırken bilim insanları Kovid-19'a karşı aşı çalışmalarını hızlandırıyor.

 

İngiltere’de Covid-19'a karşı geliştirilen aşı çalışmalarının başında bulunan ekip 6 ay içinde aşıyı geliştirebileceklerini duyurdu.

"AŞI EYLÜL AYINDA DAĞITILABİLİR"

 

The Telegraph gazetesine konuşan araştırmacılar, "İnsan testlerinin üçüncü aşamasının ardından aşının etkinliği ve büyük dozlarda üretim yapılabilme kapasitesi hakkında sonuçlara sahip olacağız. En iyi ihtimalle elimizde eylül ayında hastalığı durduracak bir aşı olabilir" ifadelerini kullandı.

"FON BULMAKTA ZORLANIYORUZ"

Ancak, araştırmacılar, aşıyı geliştirmek için önlerinde bazı engeller olduğunu belirttiler: "Şu anda kimin daha önce enfekte olduğunu belirlemek mümkün değil, virüs insanlar arasında hızlı bir şekilde yayılıyor  ve deneye katılacak sağlıklı insanları bulmak ileri ki aşamalarda zorlaşabilir. Kovid-19 zirve yaptıktan sonra test yapmak da başka sorunlar yaratabilir. Çünkü, birçok insan o zamana kadar doğal bir bağışıklık geliştirmiş olacak, bağışıklık geliştirmeyenleri tespit etmek ise kolay olmayacak."

Diğer taraftan, bilim insanları, hala potansiyel ilacın üretimini büyütmek ve kitlelere dağıtmak için fon almakta zorlandıklarını söyledi.

500'DEN FAZLA GÖNÜLLÜ KATILDI

Şu anda aşı çalışmalarına katılmak isteyen 18-55 yaşları arasında 500’den fazla gönüllü bulunuyor. Araştırmacılar, katılımcıların altı ay boyunca Oxford Aşı Merkezi’nde tarama ve aşılama faaliyetlerine katılacağını aktardı.

İngiltere'nin Baş Bilimsel Danışmanı Sir Patrick Vallance, daha önce bir aşının geliştirilip kitlelere dağıtılmasının 12 ile 18 ay sürebileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: NTV
YORUMLAR 28
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 3 yıl önce Şikayet Et
    Oyunu Turkiyemiz bozdu. Baktilarki Turkiyemiz damara 1500 ml C vitamini enjekte ederek bu hastaligi yeniyo hemwn asinin tarihini kefere one cekti.
    Cevapla
  • Mgl 3 yıl önce Şikayet Et
    Milleti zehirlemeyin kendi milletinize deneyin önce...ingilizler insanlara faydali olacak
    Cevapla
  • Hyr 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim aşıyı ürettinşx ama hızlı çoğaltmayı bilmiyorsunuz değil mi...
    Cevapla
  • Almanya 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden de bazı cahiller 1998 de yok gezegen düşecek.. yok 2002 de kıyamet kopacak gibi . Bu yalancilarda 12 ay sonra diye yutturmaya çalışıyor. Boş konuşmayin. Aşı ilacı nezaman bulunursa ozaman gelin bulduk diyin.. Bütün ülkeler herkes çalışma yapmakta. Şuana kadar sözde çin İran Rusya ABD Belçika bulduk dedi.. şimdi İngiltere hep aynı söz, 8-12 ay sonra.. eskiden ölme eşeğim ölme derdik.
    Cevapla
  • Asım 3 yıl önce Şikayet Et
    ingiliz kafası, insanlara faydalı bir şey bulamaz. Bulsa da , insanlar istifade etsin demez, içine dolambaçlı bir şey koyar, fayda görür gibi olursun ancak daha kötü olursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kötü haberi duyurdular: Fenerbahçe o ligde oynayamaz! İşte sebebi
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası