Rusya'da Putin'e koronavirüs suçlaması

Rusya'da yeni tip corona virüs (Covid-19) vakalarında artış olmaya başladı. Son 24 saatte bin 459 vaka görülürken, ölü sayısı 76'ya yükseldi. Ülkedeki vaka sayısı 10 bini geçeken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin yeterli önlemleri almamakla suçlanıyor. Putin ise salgın nedeniyle ülkedeki her bölgede her kişi için mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Rusya'da Putin'e koronavirüs suçlaması
Rusya'da Putin'e koronavirüs suçlaması
GİRİŞ 09.04.2020 21:09 GÜNCELLEME 09.04.2020 21:16

Yeni tip corona virüse (Covid-19) karşı yeterince önlem almamakla eleştirilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün Rusya Federasyonu'nun liderleriyle video konferans yöntemiyle görüştü. Putin'in görüşmesi öncesi yaptığı konuşma ise ülke televizyonunda canlı yayınlandı.

Rus yetkililerden her bir kişinin hayatı için mücadele etmelerini isteyen Putin, corona virüsle mücadelede önümüzdeki iki-üç haftanın belirleyici olduğunu vurguladı.



KARANTİNA ŞARTLARINA UYMAYANLARA CEZA

Rusya Coronavirüs Enfeksiyonu Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamada, evlerinde tedavi gören Covid-19 hastalarına durum ve konumlarını takip eden uygulamalı cep telefonlarının dağıtıldığı belirtildi. Açıklamada, uygulamayı kullanmayarak karantina şartlarına uymayanlara idari ceza verileceği kaydedildi.



RUSYA'DA VAKA SAYISI 10 BİNİ GEÇTİ

Rusya’da son 24 saatte 50 bölgede 1459 yeni corona virüs vakası tespit edildi, 13 kişi öldü, 118 kişi taburcu edildi. Corona virüsle mücadele merkezinin açıklamasına göre, son 24 saatte toplam vaka sayısı 1459 kişi daha artarak 10 bin 131 oldu.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü