Beyaz Saray Kovid-19 ekibi Pence'in CNN'e çıkmasına izin vermedi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'in ofisinin, Beyaz Saray'da yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede görevli uzman ve yetkililerin CNN'e çıkmasını engellediği iddia edildi.

Beyaz Saray Kovid-19 ekibi Pence'in CNN'e çıkmasına izin vermedi
Beyaz Saray Kovid-19 ekibi Pence'in CNN'e çıkmasına izin vermedi
GİRİŞ 09.04.2020 22:08 GÜNCELLEME 09.04.2020 22:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

CNN'in haberine göre, Pence'in ofisi, Beyaz Saray'da her gün düzenlenen ve yaklaşık 2 saat süren basın toplantılarının tamamını yayımlamayan CNN'e baskı yapıyor. 

 

 

Başkan Yardımcılığı ofisinin, geçen hafta perşembe günü aldığı kararla Beyaz Saray Kovid-19'la Mücadele Görev Gücü'nde yer alan Doktor Deborah Birx ve Doktor Anthony Fauci gibi isimlerin artık CNN'e çıkmasına izin vermediği öne sürüldü. 

Pence'in ofisinden bir yetkili, CNN'e konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bizim günlük basın brifinglerimizin tamamını yayımlarsanız zaten bu toplantılarda konuşan sağlık yetkililerini tekrar yayına çağırmak zorunda kalmazsınız." ifadesini kullandı.

 

 

CNN PENCE'İN KONUŞTUĞU KISIMLARI KESTİ

CNN'in, Beyaz Saray brifinglerinde sadece Başkan Donald Trump'ın konuştuğu kısımları yayımlayıp görev gücünde yer alan Mike Pence ve diğer isimlerin konuştuğu bölümlerde yayını kesmesi sıkça eleştirilmişti.

CNN ise basın toplantılarının çok uzun olduğu ve yayınlarını aksattığı gerekçesiyle böyle bir yönteme başvurulduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • isimsiz 3 yıl önce Şikayet Et
    hala covid19 un yarasalardan bulastigini zanediyorsaniz boyle dusunmeye devam edin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil