Yemen'de ordu ile BAE destekli güçler arasında sıcak çatışma

Yemen'in Lahic kentinde ordu ile Birleşik Arap Emirlikleri destekli Güney Geçiş Konseyine (GGK) bağlı güçler arasında çatışmalar yaşandı.

Yemen'de ordu ile BAE destekli güçler arasında sıcak çatışma
Yemen'de ordu ile BAE destekli güçler arasında sıcak çatışma
GİRİŞ 13.04.2020 20:17 GÜNCELLEME 13.04.2020 20:17

Hükümete bağlı askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lahic kenti, ordu içinde yer alan Amalika Güçleri ile GGK'yi destekleyen Hizam Emni güçleri arasında çıkan şiddetli çatışmalara sahne oldu.

Bi'r Nasır bölgesindeki çatışmalarda Hizam Emni güçlerinden 2 kişinin öldüğü, iki taraftan da yaralılar olduğu aktarıldı.

Yerel medyada yer alan haberlerde ise Yemen ordusuna bağlı birliklerin Hizam Emni güçlerinden bazı kişileri gözaltına aldığı ve araçlara el koyduğu ifade edildi.

- ADEN'DEKİ BASKININ ARDINDAN BÖLGEDE ORDU İLE BAE DESTEKLİ GÜÇLER ARASINDA GERGİNLİK

Lahic'de ordu ile GGK'ye bağlı güçler arasında yaşanan bu gerginliğin, Hizam Emni güçlerinin dün Yemen Teknik Eğitim Bakan Yardımcısı Abdurabbu el-Mihveli'nin geçici başkent Aden'deki evine baskın düzenlemesinin ardından meydana gelmesi dikkati çekti.

BAE destekli GGK güçleri, dün Mihveli'nin Aden'deki konutuna baskın düzenleyerek evi yağmalamıştı. Baskın sırasında Mihveli'nin evde olmadığı belirtilmişti.

BAE, GÜNEYDEKİ AYRILIKÇI SİLAHLI GRUPLARA DESTEK VERİYOR

Uzun süredir çatışmalara sahne olan Yemen'de BAE, güneydeki ayrılıkçı silahlı gruplara destek veriyor.

BAE'nin eğittiği ve silah sağladığı bu gruplar, son yıllarda birçok defa Yemen'in güneyinde hükümete karşı saldırı ve darbe girişimlerinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
EURO 2024'te görev yapacak hakemler belli oldu! Türkiye'den tek hakem...
Türkiye ile üç ülke arasında tarihi anlaşma! 'Bu proje İsrail'in projesini kesiyor...'