İçerisinde su olabilir! Yeni bir öte gezegen bulundu

Gök bilimciler, 2018'de yakıtının bitmesi üzerine emekliye ayrılan Kepler Uzay Teleskobu'nun verisinde yazılım hatalarının kontrolü sırasında yaşam için uygun bir öte gezegen keşfetti. Kayalık Kepler-1649c gezegeninin, suyun sıvı halde bulunmasını mümkün kılabilecek biçimde Goldilocks Bölgesi içinde yer aldığı belirtildi.

İçerisinde su olabilir! Yeni bir öte gezegen bulundu
İçerisinde su olabilir! Yeni bir öte gezegen bulundu
GİRİŞ 16.04.2020 15:16 GÜNCELLEME 16.04.2020 15:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Gök bilimciler, 2018'de yakıtının bitmesi üzerine emekliye ayrılan Kepler Uzay Teleskobu'nun verisinde yazılım hatalarının kontrolü sırasında yaşam için uygun bir öte gezegen keşfetti.

 

Kepler Hatalı Pozitif Çalışma Grubunun bulguları "The Astrophysical Journal Letters" dergisinde yayımlandı.

Grup, Kepler verisinde potansiyel gezegenleri tespit etmek için tasarlanan bilgisayar programı Robovetter'in yazılım hatalarını gözden geçirdi.

 

Bu işlem sırasında Kepler'in 2013'te sona eren ilk misyonunda yakaladığı bir geçiş gösterge verisinin, grubun Kepler-1649c ismini verdiği 300 ışık yılı uzaklıktaki bir öte gezegen olduğu tespit edildi.

Kayalık Kepler-1649c gezegeninin, suyun sıvı halde bulunmasını mümkün kılabilecek biçimde Goldilocks Bölgesi içinde yer aldığı belirtildi.

Gezegenin, kızıl cüce yıldızının enerjisinin Dünya gibi yaklaşık yüzde 75'ini aldığı ve yıldızı etrafındaki bir turunu 19,5 günde tamamladığı kaydedildi.

NASA 2018'de yakıtı biten Kepler'in, derin uzaydaki 9 yıllık keşif yolculuğunun ardından bilim operasyonlarının sonuna geldiğini açıklamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • garip 4 yıl önce Şikayet Et
    bırakın milyon yıl ötedeki yıldızları gezegenleri.daha bilmem kaç milyon mikro çapında bir virüsü bile yenemiyor insanoğlu.
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    kimse de dogrulayacak veya yalanlayacak bilge ve materyal yok o yüzden sallayin gitsin. 300 degil 1 ışık yılı uzaklıkta olsa ne yazar. su kesin olsa ne yazar. ışık saniyede 300.000 km gidiyor. yil olarak dusunursen zaten senin benim ömrüm yetmez.hayat olsa ne olur olmass ne olur. başka dünyalar olsaydi Allah Kuran da bahsederdi. iman olmayınca boş hayaller peşinde koşun durun. Ayrica hayat su ile olmuyor sadece. Yildizlar gezegenler ruhani varlıkların meskenleridir. O kadar varlik var yaratılan. Kainat bu kadar genis. Allah Hakimdir abes iş yapmaz elbet ona göre orda yaşayan vardir ama senin benim gibi değil, gitsen de goremezsin. cok uzaga gitmeye gerek yok kabrin arkasi yeni bir hayat
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    yorumuma cevap yazan kardes, Risale i Nuru oku kardes. farkli alemler olduğu bilinen bişey zaten. semavi cisimlerin bu varliklarin yasam yeri olduğu vurgulanmis. bu tefsire inanmayabilirsin ama bana ve bircok mantıklı geliyor. Senin dedigine gelirsek, varsa bildiğin bir ayet paylaşsaydın ya! insanlari suçlayıcı, yargılayıcı yorumlar yazacağına varsa hatamız onu söyle, bildigini yaz. kac kere okudun diye sorunca ne kattin yorum olarak ne faydan oldu? ben her hafta 1 cüz okuyorum 30 kisi farkli bi cüz okuduğu icin 30 kişi her hafta 1 hatim yapmis oluyoruz. her gün de ortalam 10 15 sayfa tefsir olan Risale i Nur okuyorum tavsiye ederim, ya sen?
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuranda olmadığını nereden biliyorsun? Kuranı kaç kere okudun?
    Cevapla
  • kartal 4 yıl önce Şikayet Et
    inanmıyorum artık bu nasa masa hikaye
    Cevapla
  • IYI 4 yıl önce Şikayet Et
    Ölüm var ölüm, o daha yakın, ayetlerde evrenin sürekli genişlemesinden bahsedilir,
    Cevapla
  • hekim 4 yıl önce Şikayet Et
    1980'lerde American Science Digest dergisinde bilimsel bir araştırma yayınlandı.Eren genişlediği halde uzaydaki yoğunluğun ölçülebilen 100 yıldır 0.0000000001 dahi değişmediği görülmüş.Halbuki genişleme olduğunda yoğunluk düşer.Bu durumda atmosfer uzaya kaçar ve hayat biter.Sonuç:Araştırmadaki bilim adamlarının çoğu Müslüman olmuş.
    Cevapla
  • Kayı beyi... 4 yıl önce Şikayet Et
    Eyvallah.
    Cevapla
  • Deniz 4 yıl önce Şikayet Et
    Işığın 30 yılda gidebildiği uzaklıkta bir gezegen buluyorlar ve bunada başarı diyorlar. Işık bile 300 senede gidiyor sen nasıl gideceksin diye soran yok. Dünyanın kıymetini bilelim ve iyi bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı