Libya Hükümet Güçleri, BAE'ye ait İHA düşürdü

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ait insansız hava aracı (İHA) düşürdüklerini duyurdu.

Libya Hükümet Güçleri, BAE'ye ait İHA düşürdü
Libya Hükümet Güçleri, BAE'ye ait İHA düşürdü
GİRİŞ 17.04.2020 13:21 GÜNCELLEME 17.04.2020 16:23

Başkent Trablus'un güneyindeki Ayn Zara bölgesi komutanı Yusuf el-Emin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hükümet güçleri, Ayn Zara'da BAE'ye ait bir İHA düşürdü." ifadesini kullandı.

 

 

UMH'nin yürüttüğü Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Mustafa el-Mecii de yaptığı açıklamada, hükümet güçlerinin Trablus'un güneyinde ilerleme kaydettiğini belirtti.

UMH birliklerinin yeniden kontrolü sağladığı bölgelerde varlıklarını güçlendirdiğini ifade eden Mecii, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter güçlerinin daha önce bu bölgeleri kullanarak sivillerin hayatını tehdit ettiğini kaydetti.

 

 

UMH'NİN ÜLKENİN BATISINDAKİ İLERLEYİŞİ

UMH güçleri, 13 Nisan Pazartesi sabahı “Barış Fırtınası” operasyonu kapsamında yaklaşık 3 bin kilometrekarelik alanı Hafter güçlerinden temizleyerek büyük bir başarıya imza atmıştı.

Başkent Trablus'tan Tunus sınırına kadarki bölgede Sabrata ve Surman başta olmak üzere 7 belde ve bir şehri, Hafter güçlerinden geri alan UMH, ülkenin batısındaki sahil şeridi boyunca kontrolü sağlamıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!