'Kovid-19'ubelirti göstermeden geçirenler nedeniyle vaka sayısı sanılanın çok ötesinde'

"Kovid-19'u belirti göstermeden geçirenler nedeniyle vaka sayısı sanılanın çok üstünde..." Bu açıklama Harvard Üniversitesinden... ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre ise; Kovid-19 hastalığına yakalanan kişilerin yüzde 25'i hiçbir belirti göstermeyebiliyor.

GİRİŞ 20.04.2020 14:58 GÜNCELLEME 21.04.2020 09:04
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Yapılan çok sayıda yeni araştırma tespit edilebilenden çok daha fazla sayıda insanın koronavirüse yakalandığını ancak herhangi bir belirti göstermeden hastalıktan kurtulduğunu ortaya koydu.

 

Bu durumun virüsün ilk başta sanıldığı kadar tehlikeli olmadığını gösterdiği ileri sürülüyor.

Ancak bu hem iyi hem de kötü haber çünkü hiçbir belirti göstermeyen kişilerin aynı zamanda daha fazla sayıda kişiye virüsü bulaştırması yüksek olasılık. Bu durum aynı zamanda hayatın normale dönmesi noktasında da yetkilileri zora düşüren bir durum.

 

YÜZDE 25'İ BELİRTİ GÖSTERMİYOR

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre; Kovid-19 hastalığına yakalanan kişilerin yüzde 25'i hiçbir belirti göstermeyebiliyor.

"RESMİ RAKAMLARA GÜVENİLEMEZ"

Harvard Kamu Sağlığı'nda görevli Dr. Michael Mina resmi rakamların hiçbirine güvenilemeyeceğini belirtiyor. Testlerin yetersiz ve çoğu zaman güvenilmez olduğuna değinen Mina, vaka sayısının tahmin edilenlerin çok çok üstünde olabileceğini düşünüyor.

33 POZİTİF VAKADAN 29'U DA SIFIR BELİRTİ

New York'ta bir hastane son iki hafta boyunca doğum için gelen tüm hamile kadınları test etti ve yüzde 14'ünün testi pozitif çıktı. Toplam 33 pozitif kadından 29'unda hiçbir belirti olmadığı görüldü.

"TESTLER DE SORUNLU"

Yapılan araştırmalar aynı zamanda testlerinde devamlı olarak hatalı sonuçlar verebildiğini gösteriyor. Burun ve boğazdan alınan sıvı örnekleri ile yapılan testlerde aynı kişinin bir gün negatif ertesi gün pozitif çıktığı görülüyor.

KAYNAK: EURONEWS
YORUMLAR 3
  • hamileler dirençli? 3 yıl önce Şikayet Et
    hamile olmayanlardan kontrol grubu olması lazım. belki de hamile olanlarda virüse karşı bir savunma unsuru gelişiyordur. 33 vakanın 29unda belirti olmaması yani virüs kapmasına rağmen hasta olmaması dirençli olduklarını gösterir. bence bu iyi haber.
    Cevapla
  • gazete bayii 3 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlu iş bankasından bu yıl gelen milyarları carcur etme halka dağıtılsın
    Cevapla
  • Nurten 3 yıl önce Şikayet Et
    Sokağa çıkma yasağı yaptığı gün evlerde de test yapsınlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü