Barış Pınarı bölgesinde içme suyu ve ağaçlandırma faaliyetleri sürüyor

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenerek huzur ve güven ortamının hakim olduğu Telabyad'ta içme suyu ve ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor.

Barış Pınarı bölgesinde içme suyu ve ağaçlandırma faaliyetleri sürüyor
Barış Pınarı bölgesinde içme suyu ve ağaçlandırma faaliyetleri sürüyor
GİRİŞ 27.04.2020 12:00 GÜNCELLEME 27.04.2020 12:00

Koronavirüs salgını nedeniyle Şanlıurfa ve ilçelerinde uygulanan tedbir kararlarının aynısının uygulandığı Barış Pınarı bölgesinde halkı bilinçlendirmek amacıyla kamu kuruluşları ve iş yerlerine Arapça afişler asılıyor. Şu ana kadar alınan sıkı tedbirler nedeniyle koronavirüs vakasına rastlanmayan bölgenin izole kalması amacıyla giriş çıkışlar da sıkı kontrol altında tutuluyor.

Koronavirüs salgınına yönelik tedbirlerini alarak bölgede bulunan Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinatörlükleri, yerleşim birimlerinin içme suyu ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Tel Abyad ilçe merkezlerindeki içme suyu şebekesinin onarımını tamamlayan birimler, kırsaldaki Ebu Hureyze köyü ve çevresine su sağlayan şebekeyi de aktif hale getirdi. Yeni sondaj kuyularının açıldığı bölgede çalışmalarını sürdüren ekiplere destek olan yerel halk, yardım ve desteklerinden dolayı Türkiye'ye ve Şanlıurfa'dan bölgeye gelen ekiplere teşekkür etti.

Bölgede güvenlik, insani yardımlar, altyapı, sağlık hizmetleri ve diğer kamu hizmetlerinin temin edilmesi için olağanüstü gayret gösteren SUDKOM koordinatörlükleri, yıllardır tek bir fidanın dikilmediği bölgelerde de ağaçlandırma çalışmalarına devam ediyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri İnsani Yardım Timi'nin destekleriyle yürütülen ağaçlandırma çalışmaları kapsamında Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden temin ettiği 100 adet fidan, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 100'üncü yıl dönümü hatırasına toprakla buluşturuldu. Salgın nedeniyle kapalı olan Telabyad Şarki İlkokulu bahçesine öğretmenler tarafından dikilen 100 adet fidanın sulama ve bakımını da aynı okulda görev yapan öğretmenler sağlayacak.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması