İsrail Savunma Bakanı Bennett: Yeni stratejimiz İran'ı Suriye'den çıkarmak

İsrail Savunma Bakanı Naftali Bennett, ülkesinin İran destekli grupları Suriye'den çıkarmak için çalıştığını söyledi.

İsrail Savunma Bakanı Bennett: Yeni stratejimiz İran'ı Suriye'den çıkarmak
İsrail Savunma Bakanı Bennett: Yeni stratejimiz İran'ı Suriye'den çıkarmak
GİRİŞ 28.04.2020 18:53 GÜNCELLEME 28.04.2020 18:54
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Savunma Bakanı Bennett yaptığı yazılı açıklamayla, dün Suriye'nin başkenti Şam yakınlarına düzenlenen ve İran destekli gruplara mensup 4 kişi ile 3 sivilin öldüğü ifade edilen hava saldırısının İsrail tarafından düzenlendiğini dolaylı bir şekilde doğruladı. 

 

 

Açıklamasında, İran'ın Suriye'deki varlığına değinen Bennett, "İran'ın Suriye'ye yerleşmesini engelleme stratejisinden, zorla oradan çıkarmaya geçtik ve bundan vazgeçmeyeceğiz." ifadesini kullandı. 

Bennett, Suriye'de İran destekli gruplara yönelik saldırıların arkasında da ülkesinin olduğunu ima eden değerlendirmesinde, "Sınırlarımızda stratejik tehditlerin büyümesine izin vermeyeceğiz. Mücadeleyi düşmanın bölgesinde sürdürmeye devam edeceğiz." ifadelerine yer verdi.

 

 

İsrail, bölgedeki İran güçlerini gerekçe göstererek son yıllarda başta Şam olmak üzere Suriye'nin farklı bölgelerine birçok hava saldırısı düzenledi.

Tel Aviv yönetimi bu saldırıların birçoğunu üstlenmese de hem Esed rejimi hem Rusya, Suriye'ye yönelik birçok hava saldırısının arkasında İsrail'in olduğunda ısrar etti.

YORUMLAR 3
  • Serdengeçti 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayırdır, Suriye'ye İran'ı çağıran sen miydin,aranız mı bozuldu yoksa.Suriye hakkında planlarınız mı var.Artık planlarınızı çöpe atabilirsiniz, çünkü Suriye'de ALBAYRAĞI DALGALANDIRAN TÜRK ORDUSU VAR.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bir çok açıklamasında en büyük tehlike olarak İran'ı göstermekte. Bizim medyamız ise bunları yayınlamadığı gibi gerçeği tersyüz ederek, bir afyonlanmış kitle oluşturmuştur maalesef!
    Cevapla
  • Adımopter 3 yıl önce Şikayet Et
    Dili sürçmüş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bediüzzaman’ın yakın akrabası ve Nur Cemaati'nin önemli isminden ‘seçim’ açıklaması!
İYİ Parti'den İmamoğlu'nu zora sokacak seçim çalışması! "Buradan itiniz"