ABD Afrin'deki terör saldırısını isim vermeden kınadı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, terör örgütü YPG/PKK'nın Afrin ilçe merkezinde bomba yüklü yakıt tankeriyle gerçekleştirdiği terör saldırısını isim vermeden kınadı.

ABD Afrin'deki terör saldırısını isim vermeden kınadı
ABD Afrin'deki terör saldırısını isim vermeden kınadı
GİRİŞ 29.04.2020 02:49 GÜNCELLEME 29.04.2020 02:49
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Saldırıya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan Pompeo, "ABD, bugün Afrin'de masum insanları hedef alan korkak terör eyleminin ardından Suriye'de ülke çapında ateşkesin desteklenmesi ve uygulanması çağrısını yineliyor. Böylesi şeytani bir eylem hiçbir taraf için kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Morgan Ortagus da benzer bir açıklama yayımlayarak, terör saldırısında hayatını kaybedenlerin siviller ve çocuklardan oluştuğuna vurgu yaptı.

Ortagus, "ABD, ramazan orucunu açmak için markette alışveriş yapan onlarca insanın ölümüne yol açan Afrin'deki terör saldırını kınamaktadır. Böylesi şeytani bir eylem hiçbir taraf için kabul edilemez." dedi.

Pompeo ve Bakanlık Sözcüsü Ortagus tarafından yapılan açıklamalarda terör örgütü YPG/PKK'ya dair herhangi bir ifade kullanılmaması ise dikkati çekti.

İNGİLTERE'DEN 'DEHŞET VERİCİ' TANIMI

Öte yandan saldırıya ilişkin Twitter'dan açıklama yapan İngiltere'nin Ortadoğu Bakanı James Cleverly ise "dehşet verici" ifadelerini kullandı.

Cleverly, "Afrin'de bir pazar yerinde patlatılan bombayla onlarca sivilin hayatını kaybettiği yönündeki haberlerle dehşete düştüm." dedi.

Paylaşımında Suriyelilerin bugüne dek yeterince acı çektiğini vurgulayan Cleverly, Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen'in ülke çapında bir ateşkes çağrısını tüm tarafların dikkate alması çağrısında bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 13
  • Kezo 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz bu kafayla daha çok belalar başınızı bırakmaz Allah hesabı çok farklı olur hey soysuz abd
    Cevapla
  • Vatandaş Rıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım bunu yapanları,cesaret verenleri kahhar ismi sıfatınla kahru perişan eyle.
    Cevapla
  • Musa 3 yıl önce Şikayet Et
    Timsah gözyaşları . Büyüttüğümüz canavarın marifetini göre MR. Pompeo . Silah vermeye devam et bu canavarlara ,
    Cevapla
  • Hakkı 3 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kınamayın bu sizin eseriniz,hala daha bunlara yardım eden sizsiniz,siz aşağılık bir milletsiniz,hala bu örgütlerin terörist olmadığını iddia edip Müttefiiiniz Türkiyeye hainlik yapan sizsiniz,eserinizle övünebilirsiniz,aşağılık herifler
    Cevapla
  • Mummy 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimler silah para yardımı yapmışsa bu olayın ortaklarıdır. Planları başlarına dönsün.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini