Diğerlerinden çok farklı! Koronavirüse çare olması beklenen ilaç yola çıkıyor

Japonya, daha önce ülkelere ücretsiz olarak sağlanacağını açıkladığı ve yeni tip koronavirüse iyi geldiği düşünülen Avigan adlı ilacı ilk etapta 43 ülkeye göndermeye hazırlanıyor. Kovid-19 tedavisinde en çok "Remdesvir" ve "Hidroksiklorokin" ilaçları kullanıyor. Farklı bir ilacın da tedavide kullanılmaya başlanması önemli bir adım olarak görülüyor.

Diğerlerinden çok farklı! Koronavirüse çare olması beklenen ilaç yola çıkıyor
Diğerlerinden çok farklı! Koronavirüse çare olması beklenen ilaç yola çıkıyor
GİRİŞ 01.05.2020 11:36 GÜNCELLEME 01.05.2020 11:42
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yeni tip koronavirüse karşı klinik çalışmalar farklı ilaçlar üzerinde devam ederken, virüsün potansiyel tedavi yollarından biri olarak görülen, Japonya üretimi Avigan adlı grip ilacı ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Daha önce ilacı ücretsiz olarak diğer ülkelere sağlayacağını açıklayan Japonya'nın Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi, 80 farklı ülkenin kendilerinden ücretsiz Avigan talebinde bulunduğunu söyledi. İlacın ilk olarak 43 ülkeye gönderileceğini kaydeden Motegi, gönderimin Birleşmiş Milletler (BM) aracılığıyla yapılacağını ifade etti.

 

Motegi, ilacı teslim alacak ülkelerin klinik araştırma verilerini Japonya ile paylaşacağını belirtirken, gönderime Japonya'da önümüzdeki Çarşamba sona erecek resmi tatilin ardından başlanmasının planlandığını ifade etti. Kovid-19 salgınının kontrol altına alınabilmesi için tedavi yollarının geliştirilmesinin önemine vurgu yapan Motegi, ülkesinin kamu-özel ortaklıkları ve uluslararası işbirlikleriyle ilaç geliştirme çalışmalarına katkı sağlamayı sürdüreceğini de sözlerine ekledi.

VİRÜSÜN TEDAVİSİNDE UMUT OLABİLİR

 

Fujifilm Grubu'nun bir şirketi olan Toyama Chemical Co. Ltd. tarafından grip ilacı olarak geliştirilen Avigan Tablet'in Kovid-19 semptomlarını tedavi ettiği açıklanmış, Çinli araştırmacılar da söz konusu ilacın virüs tedavisinde etkili olduğunu klinik çalışmalarla kanıtladıklarını duyurmuştu. Japonya hükümeti ise, etkinliğine dair bilimsel çalışmaların Haziran sonunda tamamlanması beklenen ilacı talep eden ülkelere ücretsiz olarak sağlayacağını açıklamıştı.

İKİ İLACA GÖRE FARKLI

Remdesivir, klinik testlerde Kovid-19 gibi koronavirüs ailesinden olan SARS ve MERS'e karşı büyük başarı elde etmiş, en son ise Ebola'nın tedavisinde kullanılmıştı. Hidroksiklorokin sıtma hastalığının tedavisinde kullanılırken, Avigan adlı ilaç ise grip tedavisinde kullanılıyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • karamanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    ilacı BM dağıtacakmış önce hristiyan alemine artarsa müslümanlara dağıtır artık
    Cevapla
  • Vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    Butun odalar barolar sendikalar hepsi kapatilsin kan emiciler
    Cevapla
  • Tabib 3 yıl önce Şikayet Et
    Tabibler odasının acilen kapanması şarttır!!
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    İlaçların içinde mikroçip olmadığını nereden bileceğiz?
    Cevapla
  • imam 3 yıl önce Şikayet Et
    Mikroskop ile görünecek kadar mikrocip halen yapilmadi. Cok fazla bilim kurgu filmi izleme evlat. Saglikli düsünemiyorsun bak.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok merak eden, kırar bir tane bakar.
    Cevapla
  • bizde var 3 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de zaten var bu ılaç. cinden getirttik dedikleri favipiravir ilacı bu .bizim hastakarda kullaniliyir ve gercekten de etkili bir ilaç
    Cevapla
  • Kasim 3 yıl önce Şikayet Et
    @Erkan: Internet de bir arastir istersen. insanlara karsi biraz hüsnü zan yapin lütfen.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hay maşaallah senin haberin bile var 7 haberin haberi yokmuş keşke önce sana sorsalardı boşuna bu haberi yapmazlardı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı