Kanada'da ezan ilk kez hoparlörden okundu

Kanada'daki cami ve mescitlerde ilk kez ramazan ayında bazı vakit ezanlarının hoparlörden okunmasına izni verildi. Hamilton kentindeki Mountain Camisi imam hatibi Seyid Tora, "Bu, Kanada'daki Müslüman toplumu için tarihi bir an. Ezan, insanları ibadete çağıran ilahi bir davet. Bu daveti herkesin duyması çok önemli. İlk kez komşularımızın duyacağı şekilde ezan okunuyor" diye konuştu

Kanada'da ezan ilk kez hoparlörden okundu
Kanada'da ezan ilk kez hoparlörden okundu
GİRİŞ 02.05.2020 00:17 GÜNCELLEME 02.05.2020 00:44
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kanada'daki cami ve mescitlerde ilk kez ramazan ayında bazı vakit ezanlarının hoparlörden okunmasına izni verildi.

 

 

Ramazan başından itibaren Müslüman toplumdan gelen talepleri değerlendiren Toronto, Edmonton, Ottawa ve Hamilton gibi şehirlerin belediyeleri, öğle, ikindi ve akşam ezanlarının, ramazan boyunca hoparlörden okunmasına izin verdi.

Hamilton'daki Mountain Camisi imam hatibi Seyid Tora, dışarı okunan ezan sonrası kısıtlı bir cemaatle kılınan Cuma namazının ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

 

 

İmam Tora, "Bu, Kanada'daki Müslüman toplumu için tarihi bir an. Ezan, insanları ibadete çağıran ilahi bir davet. Bu daveti herkesin duyması çok önemli. İlk kez komşularımızın duyacağı şekilde ezan okunuyor. Bizim camimizin dışında şehir merkezindeki başka bir camide daha okunması için izin alındı. Ezanın şimdilik ramazan ayı boyunca okunması izni var ancak Ramazan ayından sonra da devam etmesi için çabalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu.

Tora, başka şehirlerdeki cami görevlilerinin de belediyelere başvurmaları halinde aynı izni alabileceklerini ifade etti.

YORUMLAR 10
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Cuma namazı kısıtlı olsada Kanadada kılınmış.İnşaAllah bizde kısıtlı mesafeli tek kullanım seccadeli 2dakika hutbe 3 dakika farz cuma namazı kılmaya başlarız büyüklerimize duyurulur gerekeni bir an önce yapmaları dileğimizi haber 7 den iletmiş olalım teşekkürler hayırlı Ramazanlar.
    Cevapla
  • Mert 3 yıl önce Şikayet Et
    Eninde sonunda islam din düşmanları mutlaka yola gelecek .Bazı insanlar insanlık haddini aşıp Allah cc.kanunlarına baş kaldırma cüreti gösteriyor.neyine ve kime güveniyorsun eyyy insan.
    Cevapla
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Hamdolsun
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sene İslam yeniden yayılmaya başladı vuris demekki bir işe yaradi bizim bilmedihimiz neler oluyor
    Cevapla
  • Çatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir fırsat herkes başvursun Ülkemiz devreye girsin Müezzin gönderilsin Avrupa ya.
    Cevapla
  • nikelaj 3 yıl önce Şikayet Et
    Almanya ve hollanda da okunmasini istemişti. farketmez. onemli olan niyet. islam yayılsın. iyilik yardim ve hoşgörü ile insanları dinimiz ile taniştiralim.
    Cevapla
  • Tr2023 3 yıl önce Şikayet Et
    Yalniz kanada, abd kitasinda yer alıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!