Teravih namazını kılabilmek için her gece gizlice ülke değiştiriyorlar

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle camilerin kapalı olduğu Kenya'nın Somali sınırında yaşayanlar teravih namazı kılmak için gizlice sınırın öbür tarafına geçiyor.

Teravih namazını kılabilmek için her gece gizlice ülke değiştiriyorlar
Teravih namazını kılabilmek için her gece gizlice ülke değiştiriyorlar
GİRİŞ 04.05.2020 15:45 GÜNCELLEME 05.05.2020 09:03
Bu Habere 45 Yorum Yapılmış

The Daily Nation gazetesinin haberine göre, sınırdaki Mandera şehrinde yaşayan Kenyalılar, ramazanda topluca teravih kılmak için camilerin açık olduğu Somali tarafına geçmeye başladı.

 

KARANTİNAYA ALINDILAR

Manderalı yerel yetkililer, güvenlik operasyonlarının başlatıldığını ve sınırı geçenlerin gözaltına alınarak 14 gün boyunca karantinada tutulacağını açıkladı.

Hükümet yetkilileri ise sınır geçişinin salgının büyümesine yol açabileceği endişesiyle sınırdaki Wajir ve Garissa şehirlerinde de inceleme başlattı.

 

SOSYAL MESAFELİ NAMAZ

Mogadişu hükümetinin yasağına rağmen Somali'deki çok sayıda caminin sosyal mesafe kurallarını uygulayarak toplu ibadetleri sürdürdüğü belirtiliyor.

Somali’de şu ana kadar 722 vaka ve 32 ölüm gerçekleşirken, Kenya’da 465 vaka ve 24 ölüm görüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 45
  • Selim Es Said 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizimde içimiz yanıyor ama yanlış yapıyorlar
    Cevapla
  • uygurlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Ebu Musa radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Bir kul, salih amel işlerken araya bir hastalık veya sefer girerek ameline mani olsa, Allah ona sıhhati yerinde ve mukim iken yapmakta olduğu salih amelin sevabını aynen yazar." Kaynak:  Buhari, Cihad 134; Ebu Davud, Cenaiz 2, (3091)
    Cevapla
  • ismet 3 yıl önce Şikayet Et
    hep hayret ederim 1 ay teravi kilan cemaat arefe gunu aksamı yatsı namazini kilmaya neden gelmez müslüman şuurlu olacak ortada bela var üstune gitmek salgini yaymak gunah deyilmi acaba
    Cevapla
  • somalili 3 yıl önce Şikayet Et
    bahsedilen Kenya'ya ait Mandera, Kenyalı Haçlı işgalcilerce işgal edilmiş bir Müslüman toprağıdır. Burada Somali asıllı Müslümanlar yaşar. İnsanların Somali kısmına geçip namazlara katılma eğilimi bundan
    Cevapla
  • Çavuş 3 yıl önce Şikayet Et
    Onlar cahilde biz çokmu medeniyiz, Şu ekmek kuyruğu iç içe girmiş insanlar, Market alışverişimiz, olmadı toplu taşıtlardaki halimiz biz çok ekmek yemeliyiz çok. Önce kendimize bakalım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Onlar işaret edildi! Erdoğan-Biden zirvesini engellemeye çalışıyorlar