'Katar'da darbe' iddiası onlarından altından çıktı! 'Elektronik sinekler' İşbaşında!

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli sosyal medyada "elektronik sinekler" adıyla bilinen trol ordusunun Katar'da darbe girişimi iddialarına Katarlılar büyük tepki gösterdi. Skandal söylesinden Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin ailesinden de rest geldi.

'Katar'da darbe' iddiası onlarından altından çıktı! 'Elektronik sinekler' İşbaşında!
'Katar'da darbe' iddiası onlarından altından çıktı! 'Elektronik sinekler' İşbaşında!
GİRİŞ 05.05.2020 22:50 GÜNCELLEME 05.05.2020 22:50
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Katarlılar, sosyal medyada dolaşıma sokulan bu söylentilerin Suudi Arabistan'ın "rüyasından" öteye gitmediğini belirterek, yapılmak isteneni Suud rejiminin içeride yaşadığı krizlerle başa çıkmak için ortaya attığı bir girişim olarak değerlendirdi.

 

Gazeteciler, yazarlar ve akademisyenlerin yanı sıra Emirlik ailesinden de söylentilere sosyal medya paylaşımlarıyla tepki gösterip cevap verenler oldu.

EMİR'İN KARDEŞİNDEN MESAJ

 

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin kardeşi Cuan bin Hamed Al Sani, darbe iddialarına karşılık sosyal medya hesabından Emir'in fotoğrafı ile "Katar seninle yücedir" mesajını paylaştı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani

Katar merkezli El-Vatan gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Fahd el-İmadi ise "Suud rejiminin elektronik sineklere bel bağlaması şaşırtıcı değil. Büyük iç ve dış sorunlara boğulmuş, ağır borçlardan muzdarip çaresiz bir rejim görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Eş-Şark gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni Sadık el-Amari de sosyal medyadaki asılsız iddiaların sorumlusu olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı işaret etti.

Amari, "Muhammed bin Selman rejimi, petrol fiyatlarındaki düşüşün neden olduğu bütçe açığı ile El-Vakra etiketi açarak mücadele etmeye karar verdi. Bu dedikoduları yayarak ve buna kendisi de inanarak sorunlarıyla yüzleşen kağıttan bir rejim." ifadelerini paylaştı. 

Katar genel görünüm...

'KRİZLERİN ÜSTÜNÜ ÖRTME ÇABASI'

Öte yandan Katarlı akademisyen Macid el-Ensari de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söylentilerin Suudi Arabistan'daki iç krizlerin üstünü örtmek için ortaya atıldığını ifade etti.

Ensari, "Tarih, dışarıda diplomatik, siyasi ve askeri krizler yaratma çabalarının genellikle koltuklarının risk altında olduğunu sezen yöneticiler tarafından başvurulan bir yöntem olduğunu ortaya koymuştur." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı Katarlılar da sosyal paylaşım sitelerinde söz konusu iddiaların "temenni"den ibaret olduğunu belirterek Kur'an-ı Kerim'den ayetler paylaştı.

'ELEKTRONİK SİNEKLER' İŞBAŞINDA

Suudi Arabistan ve BAE destekli sosyal medyada "elektronik sinekler" adıyla bilinen sahte Twitter hesaplarından "Katar'da darbe" ve "El-Vakra" etiketleriyle bir söylenti dalgası oluşturulmaya çalışılmıştı.

Trol ordusunun paylaştığı mesajlarda Katar'ın güneydoğusundaki El-Vakra bölgesinden çatışma sesleri yükseldiği iddia edilmişti.

Bazı troller, penceresinden çektiği görüntülerde El-Vakra bölgesindeki sakinliği anlatan bir Katarlının videosunu alıp üzerine silah sesleri montajlayarak tekrar sosyal medyada servis etmişti.

Söz konusu iddiaların Suudi Arabistan, BAE, Bahreyn ve Mısır'ın 2017'de Katar'a yönelik başlattığı ekonomik ablukanın hicri üçüncü yıl dönümünde ortaya atılması ise dikkatlerden kaçmadı.

YORUMLAR 52
  • TürkMücahid 3 yıl önce Şikayet Et
    bizde "yerli troller" kuralım ! suud ve bae sürekli taciz edelim !!! Nasılsa elde onlar hakkında elde malzeme bol...
    Cevapla
  • Muttaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Dikkat edenleriniz vardır, Venezuela'da, Katar'da ve Türkiye'de aynı günlerde darbe söylentileri çıktı. Bunun bir tesadüf olduğuna inanmak için saf olmak lazım. CHP de her zamanki gibi birilerinin maşalığını ve sözcülüğünü yapıyor yine, haberli ya da habersiz. Orasını bilemem.
    Cevapla
  • Meng 3 yıl önce Şikayet Et
    Birleşik arap şeytanlıkları ve suud sülalesi.önden gidenler.
    Cevapla
  • medo 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu birleşik şeytan emirliklerine iyi bir ders vermezsek. Her gün başka bir fitneyle ortaya çıkarlar. Biz ciddi bir ders vermediğimiz sürece, korkarım ki Türkiye de, Suriye de, Libya da, Katarda telafi edilemeyecek bir sorun çıkartırlar. Somali deki darbeden demi ders çıkartmıyoruz. Niye her zaman olaylar olduktan sonra arkasından gidiyoruz da, önceden bu olaylara önlem alamıyoruz.
    Cevapla
  • saydemir 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zaman söylüyorum bae,s.arabistan ve İran yönetim ve yöneticileri(sisi,esed vs.köpekler malum) zalim dir hain dir.Siyonizmin ahtapot kolları bunların cebinde,bunlar ecnebilerle düşman değildir bunlar iki yüzlüdürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık