İtalyan Silvia Romano, Türkiye'nin de devreye girmesiyle kurtarıldı

Kenya'da 2018'de kaçırılan 25 yaşındaki İtalyan gönüllü Silvia Romano'nun kurtarıldığı açıklandı. İtalyan basınına göre; Romano'nun kurtarılmasında Türkiye ve Somali hükümetleri de rol oynadı.

İtalyan Silvia Romano, Türkiye'nin de devreye girmesiyle kurtarıldı
İtalyan Silvia Romano, Türkiye'nin de devreye girmesiyle kurtarıldı
GİRİŞ 10.05.2020 08:34 GÜNCELLEME 10.05.2020 10:35
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Silvia Romano, Afrika'daki çocuklara yardım amaçlı "Africa Milele" isimli bir dernek için Kenya'nın Chakama köyünde çalışırken 20 Kasım 2018'de kaçırılmıştı. Romano'nun Somali'de, El Kaide bağlantılı Eş Şebab örgütü tarafından esir tutulduğu belirtiliyordu.

 

İtalya Başbakanı Giuseppe Conte bu akşam yaptığı açıklamada "Silvia Romano kurtarıldı! Dış istihbarat servislerinin çalışanlarına teşekkür ediyorum. Silvia, seni İtalya'ya bekliyoruz!" dedi.

 

TÜRKİYE VE SOMALİ İSTİHBARAT BİRİMLERİ DEVREYE GİRDİ

Ansa Haber Ajansı, Romano'nun kurtarılması operasyonunda İtalyan dış istihbarat servisi Aise'nin, Türk ve Somalili istihbarat servisleriyle işbirliği içinde çalıştığını belirtti. Ajans, kurtarma operasyonunun dün gece yapıldığını yazdı.

İTALYA'DAN TEŞEKKÜR AÇIKLAMASI

İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio da sosyal medyada yayımladığı mesajda "Size iyi bir haber vermek istiyorum. Silvia Romano özgür" ifadelerini kullandı. Di Maio, İtalyan istihbarat servisleri ve Dışişleri Bakanlığı'nın yanı sıra "bunun için çalışan herkese" teşekkür etti. 

KURTARILAN KADININ İLK AÇIKLAMASI

Halen Somali'nin başkenti Mogadişu'da "uluslararası güçlere ait güvenli bir tesiste" olduğu belirtilen Romano'nun yarın öğleden sonra İtalya'ya ulaşması bekleniyor.

İtalyan basınına göre, Silvia Romano'nun kurtarılmasının ardından ilk sözleri "Güçlü kaldım ve direndim. İyiyim, İtalya'ya dönmek için sabırsızlanıyorum" oldu.

KAYNAK: BBC TÜRKÇE
YORUMLAR 10
  • sinan kaya 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu kız kendi istegiyle musluman olmus
    Cevapla
  • gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    neden kurtarıldı ki , kesin misyonerlik faaliyetleri icraa ediyordur ,küçük çocukları hristiyan yapıyordur
    Cevapla
  • Zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Her taraflarını benlik, enaniyet,ego ve kibir. Hala kuyruğu dik tutma çabası. Ağzımı bozacağım mübarek gün. O fotoğraflar sahte gülücük sahte ,Türkiye ve Somaliye bir teşekkür bile yok . Siz efendi bizler ise hala sizin köleleriniz değil mi, Allah sizin cezanızı veriyor zaten verecek te inşallah. Ne işin var oralarda , soyunmuş dökünmüş gitmişsin tatile gitmedin heralde. Ya casusuluk ,ya hrıstiyanları örgütleme ya da misyonerlik, hoş hepsi aynı kapı ya neyse. Kızım biz mecburmuyuzseni kurtarmaya , git şimdi İtalyaya da gör bakalım.......
    Cevapla
  • Akıncı Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizin adını neden teşekkür mesajında alenen yazmamışlar acaba BUNA hased, nankörlük,fesatlık....... Hangisini desek acaba
    Cevapla
  • Yakub 3 yıl önce Şikayet Et
    Yahudi Christoph Columbusu ve arkadaşlarını idamdan kurtardık da ne oldu! Yahudileri hiç kimse ülkesine koymadı Kıbrıs adasına yerleştirdik ne oldu. Ingiltere yi garantör ülke adam saydık ne oldu! Allah cc aşkına dikkatli olalım. Benim tezim şu. Yardım ettiklerimizin Türkiyedeki diyalogları gözden geçirilsin veya takip edilsin. Bir evin huzuru ya içeriden ya dışarıdan bozulur. Eve nasıl girildiğini anlatmama gerek yok.
    Cevapla
  • zafer 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'la Ekrem İmamoğlu arasındaki büyük fark! Seçim döneminde ortaya çıktı
Yeni görüntülere ulaşıldı! Pasaport kontrolü sırasında dikkat çeken ayrıntı