Sürprizi Avrupa İlaç Kurumu ve DSÖ duyurdu! Koronavirüsten bir iyi bir de kötü haber

Dünya, Kovid-19'dan gelen iki son dakika sürprizine kilitlendi. Avrupa İlaç Kurumu, Kovid-19 aşısının "en iyimser senaryo" dahilinde bir yıl sonra hazır olacağını açıkladı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan ise, Kovid-19'u kontrol altına almanın 4 ila 5 yıl sürebileceğini söyledi. Virüse tam etki edecek aşının 1 yıl içinde bulunması, uzmanlar tarafından iyi bir gelişme olarak yorumlanıyor.

GİRİŞ 14.05.2020 12:16 GÜNCELLEME 15.05.2020 09:52
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Son Dakika Haberi: Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse karşı hem aşı hem de ilaç bulma çabaları sürüyor.

 

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Avrupa İlaç Kurumu, Kovid-19 aşısının "en iyimser senaryoda" bir yıl sonra hazır olacağını açıkladı.

DSÖ: SALGININ KONTROL ALTINA ALINMASI 4 İLA 5 YIL SÜREBİLİR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Baş Bilim İnsanı Soumya Swaminathan ise video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında, Kovid-19'u kontrol almanın 4 ila 5 yıl arasında sürebileceğini söyledi.

 

DSÖ'den Kovid-19 aşısı açıklaması: Korona ailesi aldatıcı virüsler, aşı geliştirmek oldukça zor

KOVID-19'A TAM ETKİ EDECEK AŞININ BİR YILDA BULUNMASI İYİ BİR GELİŞME OLARAK YORUMLANIYOR

Geçtiğimiz günlerde DSÖ, koronavirüs ailesinin ne kadar zor, aldatıcı ve değişkenlik içeren bir tür olduğunu açıklayarak aşının uzun zaman alabileceğini duyurmuştu. Kovid-19'a karşı etkili olacak bir aşının 1 yılda hazır hale getirilmesi, uzmanlar tarafından iyi bir gelişme olarak yorumlanıyor. Zira en basit bir virüste bile ufak bir mutasyon aşıda ciddi değişiklikler yapılmasına neden oluyor.

DSÖ: KOVID-19 KALICI HALE GELEBİLİR

DSÖ Acil Durumlar Birimi Başkanı Dr. Mike Ryan da Kovid-19'ın HIV virüsü gibi kalıcı hale gelebileceğine işaret ederek, "Bu virüs toplumlarımızda endemik olarak kalabilir. HIV gitmedi, virüsle anlaştık, tedavileri ve önleme yöntemlerini bulduk. İnsanlar bu hastalıktan daha önce olduğu kadar korkmuyorlar ve HIV'li insanlara uzun ve sağlıklı yaşamlar sunuyoruz" dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 23
  • adam 3 yıl önce Şikayet Et
    cepleri dolmadan aşıyı bulmazlar. 1 sene 2 sene diyerek oyalıyacaklardır insanları . ne kopartırsalar kardır onlar için.
    Cevapla
  • Yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Benim anlamadığım binlerce yıldır yarasa vardı hiç bulasmadi insanlara birden bulaşır hale geldi nasıl oldu önce kuş gribi dediler sonra domuz gribi dediler birden covid çıktı hemde dünya ekonomileri kötü giderken
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşı sıyasete karışmış aşını bırakın kararlara bağışlık sıstımıne bakalım.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu DSÖ birilerinin kuklası bakalım altından kim çıkacak. Tek yaptıkları korku ve ümitsizlik vermek
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Çin’de ilk çıktığında, DSÖ tüm dünyaya bu virüs insandan insana bulaşmaz demişti. NE DESE BOŞ İNANMIYORUZ ARTIK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası