Trump: Türkiye ‘size vermiyoruz’ dese biz ne yapacağız!

Daha önce Türkiye'nin F-35 programından çıkarılacağını açıklayan Trump bugün "F-35’lerin ana gövdesi Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye’den gönderiliyor. Şimdi Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var, ama ya olmasa ne olacak? 'Size F-35 parçalarını vermiyoruz' deseler ne yapacağız?" yorumunda bulundu.

GİRİŞ 14.05.2020 19:23 GÜNCELLEME 14.05.2020 20:24
Bu Habere 129 Yorum Yapılmış

Trump, Fox Business kanalında Maria Bartiromo'ya verdiği mülakatta, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

- TÜRKİYE VE F-35'İ ÖRNEK VERDİ 

ABD'nin tedarik zincirinin dışa bağımlılığı konusunda da Trump, "dünyadaki en iyi savaş uçağı" olarak nitelendirdiği F-35'lerin Türkiye'de ve dünyanın diğer bölgelerinde üretilmesini örnek gösterdi.

"F-35’LERİN ANA GÖVDESİ TÜRKİYE'DE ÜRETİLİYOR VE TÜRKİYE’DEN GÖNDERİLİYOR"

Trump, "F-35’lerin ana gövdesi Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye’den gönderiliyor. Şimdi Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var, ama ya olmasa ne olacak? 'Size F-35 parçalarını vermiyoruz' deseler ne yapacağız?" yorumunda bulundu.

GEÇEN YIL TEMMUZ AYINDA TÜRKİYE'NİN F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

ABD yönetimi, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemi almasının ardından, geçen yıl temmuz ayında Türkiye'nin F-35 programından çıkarılacağını açıklamıştı. Buna rağmen Trump'ın Türkiye'nin hala F-35 parçalarını temin ettiğini söylemesi kafa karışıklığına yol açtı.

TÜRKİYE'NİN PROGRAMDAN RESMİ OLARAK ÇIKARILMA SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Türkiye, 2002’den beri F-35 programının resmi ortağı olmuş ve ortaklık anlaşmasında Türkiye'nin 100 adet F-35 A tipi uçak satın alacağı kaydedilmişti. Türkiye'nin programdan resmi olarak çıkarılma süreci ise henüz tamamlanmadı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 129
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    Konunun özü: Güneydoğuda dahil bir Kürt devleti hayalinde olan ABD "Irak ve Suriye kuzeyindeki oluşumdan sonra" Türkiyeden güneydoğuyu da koparma aşamasında sorun yaşamamak isteğinde! F-35 ile Teknolojik esaret altına alacağı Türkiye'nin "S-400 alarak kendilerine tehdit olmaması" için debeleniyor.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    F-35 GERÇEĞİ ; F-35 Uçakta havada ve yerde bilgileri bildiren entegre Harekat/ Lojistik sistemi mevcuttur. Özetle uçağı yerde çalıştırdığınız anda Lojistik ve harekat planlama bilgileri “ABD DEKİ MERKEZE ANINDA GÖNDERİR”..Meali nedir?: ABD’NİN İSTEMEDİĞİ BİR HAREKATI ASLA YAPAMASSINIZ ( Örn: Kandile veya Yunanistana bir harekat yapacaksınız. Hedef bilgileri, koordinatları, görev sonucu havada ABD’ye gider. Uçak dış etkiye açık “ABD istemesse motorunu bile yerde çalıştıramassınız..SONUC : SİLAH SİSTEMİ OLARAK BAŞKA BİR ÜLKEYE BAĞIMLIYSAN ASLA ÖZGÜR OLAMASSIN…
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD HAYDUTLUĞU ; 11 ülkenin onayı olmadan "F-35 ortaklığından hiçbir ülke çıkarılamaz" hükmüne rağmen hatta ABD'nin CAATS'da yaptırım kararı bile olmadan "BEN TÜRKİYE'Yİ F-35 PROGRAMINDAN ÇIKARDIM" şeklindeki "ABD KEYFİYETİ"!!??? ABD papaz Brunson'u istediği kabadayılıkta hala lakayt tavrına devam ediyor!!??? ("ATASÖZÜ : SESSİZ ATIN ÇİFTESİ SERT OLUR!!)
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 3 yıl önce Şikayet Et
    "Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmezmiş" derler !! ABD bi taraftan " Eyy Türkiyee senin yaptığın SOM füzesini tüm F-35'lerde kullanacağım şeklinde Türkiye'yi "YEMLEYEREK" , F-35 uçaklarını "Türkiye'ye yaslayıp" esas "TÜRKİYE'Yİ TEKNOLOJİK ASKERİ SİYASI BAĞIMLILIKTA TUTMA HESABINDADIR. Onlar için buradaki en önemli sorun "hem F-35 hem de S-400'e sahip olacak Türkiye'nin tatbikatlar sonrası "Yaaa bu S-400, çok rahat F-35'i görüyor ve vuruyor deyip "F-35'İN GÖRÜNMEZLİK MASALINA SON VERMESİ VE F-35'i alacak diğer ülkelerinn "YAA ÖYLEYSE NEDEN BU KADAR PARA VERELİMKİ DEYİP PROJENİN KOMPLE ÇÖKME DURUMUDUR..
    Cevapla
  • hıghlander 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Trump orada olduğu sürece biz parça konusunda güçlük çıkarmayız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!