DiTİB ve YTB Avrupa'da gönülleri fethediyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında Avrupa'da ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtmaktan, maske üretimine kadar bir çok alanda yardım ediyor.

DiTİB ve YTB Avrupa'da gönülleri fethediyor
DiTİB ve YTB Avrupa'da gönülleri fethediyor
GİRİŞ 18.05.2020 00:27 GÜNCELLEME 18.05.2020 00:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Colmar kentinde DİTİB derneği hastanelere, polise, jandarmaya, huzurevlerine yemek yapıp dağıtıyor. Bir yandan da burada kurdukları atölyede haftalardır maske üretip ihtiyacı olanlara dağıtıyorlar.

ALMANYA'DAKİ DİTİB CAMİSİNDE MASKE ÜRETİYORLAR

Almanya'nın Duisburg kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Merkez Camisi'nde atölye oluşturularak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere maske üretimine başlandı. Caminin kadınlar kolu tarafından caminin konferans salonunda oluşturulan atölyede, 7 dikiş makinasıyla 10 gönüllü günde 200 maske dikiyor.

FRANSA'DA KOVİD-19 NEDENİYLE ÖLENLERİN SAYISI 28 BİNİ GEÇTİ

Salgın nedeniyle hastane ve yaşlı bakımevlerinde son 24 saatte 483 kişi yaşamını yitirdi, ölü sayısı hastanelerde 17 bin 466'ya, bakımevlerinde 10 bin 642'ye yükseldi. Böylece toplam can kaybı 28 bin 108'e çıktı.

 

YORUMLAR 3
  • Keremce 3 yıl önce Şikayet Et
    Kimse de olayin ne farkinda, ne de müslüman Türklerin yapmasi umurlarinda. Daha dün camii kapisina yaptiklari yeter.Gariban mülteciler varsa onlara sahip çikin oralarda,yeter..
    Cevapla
  • okan 3 yıl önce Şikayet Et
    aynen abi agzina ellerine saglik.
    Cevapla
  • OsmanÖztürk 3 yıl önce Şikayet Et
    zaten orta ölçekli işler bizimkilerin elinde yapsınlar bu kadarda
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cezayı vatandaş kesecek! Erdoğan da talimatı verdi, Meclis'e geliyor
Yalanlara tepki gösterip borçları açıkladı! 20 günde 2 milyar TL harcamadıysanız...