Koronavirüs, Yemen'deki devenin sırtını kıran saman olabilir

Dünya, Kovid-19'un pençesinden kurtulmaya çalışırken, Yemen'de içler acısı bir durum yaşanıyor. İngiliz Sky News'in ulaştığı görüntülerde ülkede toplu mezarlar kazıldığı görülüyor. İngiliz kanalına konuşan BM yetkilisi ise, "Ülkede yeteri kadar test yok. Koronavirüs, Yemen'deki devenin sırtını kıran saman olabilir" dedi. Mezarlığı yöneten Fadhl Qaed Ahmed de "İnsanların hangi hastalıktan öldüklerini bilmiyoruz" dedi.

GİRİŞ 18.05.2020 14:51 GÜNCELLEME 18.05.2020 17:23
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İngiliz Sky News televizyonu, 6 yıldır iç savaşın gölgesinde büyük acıların yaşandığı Yemen'deki yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) akıbetini ortaya koyan bir haber yayınladı. Mark Stone imzalı ve "Koronavirüs, Yemen'i dünyadaki tüm haritalardan silecek" başlıklı haberde, Yemen'deki Birleşmiş Milletler (BM) Mülteci Dairesi Başkanı Jean-Nicolas Beuze ile videolu bir görüşme gerçekleştirildi.

 

Mezar kazanlar...

"PANDEMİ SEBEBİYLE YARDIM KURULUŞLARI BÖLGEYİ TERK EDİYOR"

 

Kovid-19'un Yemen için yıllardır süren iç savaştan daha yıkıcı olacağını söyleyen BM yetkilisi, ülkedeki vaka sayılarının hızla arttığını ve insani yardım kuruluşlarının bu sebeple ülkeyi terk ettiğini söyledi.

Cenazeyi taşıyanların hiçbir tıbbi önlem almadığı görülüyor...

"YETERİ KADAR TEST İMKANI YOK"

İç savaş nedeniyle sağlık kuruluşlarının yok edildiğini hatırlatan Beuze, "Koronavirüs yayılımını takip etmek buradaki sağlık çalışanları için çok zor. Yeteri kadar testimiz yok. Burada insanlar dang humması, sıtma, kolera gibi diğer birçok nedenden de ölüyor" ifadelerini kullandı.

Kovid-19 semptomu gösteren ancak tam teşhis konulamadan ölen biri...

"KORONAVİRÜS, YEMEN'DEKİ DEVENİN SIRTINI KIRAN SAMAN OLABİLİR"

Yemen'de insanların bağışıklık sistemlerinin çok zayıf olduğunu ve çoğu çocuğun aşılanmadığını söyleyen BM yetkilisi, "Koronavirüs, Yemen'deki devenin sırtını kıran saman olabilir" dedi.

Açılan toplu mezarlar havadan böyle görüntülendi...

"KORONAVİRÜS SEMPTOMU GÖSTEREN 500 KİŞİ ÖLDÜ"

Ülkede Kovid-19 semptomlarına benzer nedenlerle ölenlerin sayısı en az 5 kat arttı. Sky News'in ulaştığı görüntüler ise ülkedeki içler acısı durumu ortaya koydu. Başkent Aden'in güneyinde, Kovid-19 semptomu gösteren 500 kişinin geçen hafta öldüğü belirtildi. Açıklanan resmi rakamlara bakacak olursak ülkede sadece 128 vaka, 20 ölüm var.

Mezarlığı yöneten Ahmed: Hangi hastalıktan öldüklerini bilmiyoruz...

"İNSANLARIN HANGİ HASTALIKTAN ÖLDÜĞÜNÜ BİLMİYORUZ"

Bölgedeki mezarlığı yöneten Fadhl Qaed Ahmed, "Kimse hastalığın tam olarak ne olduğunu bilmiyor. Bazen veba olduğunu söylüyorlar, bazen de chikungunya veya sıtma. Gerçeğin ne olduğunu bilmiyoruz ve hangi hastalığın var olduğunu doğrulayacak uzmanlar yok" dedi.

Not: Haberde bahsi geçen "devenin sırtını kıran saman" sözü bir Arapça deyimdir ve yaşanan birtakım olayların birikip küçük bir hadiseyle daha kötüye gitmesini betimler.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yemeni bu hale getirenleri kahreyle onlardan beter eyle ne suçu var bu masum kadınların çocukların allah bunu yanınıza bırakmaz yakındır
    Cevapla
  • AbdusSelam Elkahtani 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah'ın yardımı mazlumların üzerine; LANETİ de zalimlerin üzerine daim olsun...
    Cevapla
  • aksaraylı 3 yıl önce Şikayet Et
    ey sudi arabistan kıralı ey iran yemeni maffettiniz ateşiniz bol olur inşaallah nerde dünya müslümanları hsni nerde yardımlar yazıklar olsun bizlere
    Cevapla
  • KIZILELMA 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey zalim ingiliz zalim suud zalim bae mazlumlarin kaninda bogulun insallah
    Cevapla
  • Mehmet yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Sen kraliçenin krallığını paramparça eyle kraliyet ailesini ve ingilizleri Müslüman Türklerin Müslüman Afrikalıların eskilerine, artıklarına muhtaç eyle. Amin. Elhamdulillahi Rabbil Alemin.
    Cevapla
  • Mehmet Yılmaz 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!