Hafter çetelerinin sonu getiren zafer! Türkiye'ye kritik çağrı

Libya hükümetine bağlı Kamu Politikası Destek Ofisi Müdürü Muhammed Darrat, Vatiyye Askeri Hava Üssü'nde kontrolün sağlanmasının, Libya'nın tamamının ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerden kurtarılması için bir başlangıç olduğunu söyledi. Hafteri'in sonunun geldiğini belirten Darrat, Türkiye'ye de çağrıda bulundu.

GİRİŞ 18.05.2020 19:44 GÜNCELLEME 18.05.2020 21:42
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Darrat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Vatiyye Askeri Hava Üssü'nde kontrolün tekrar sağlanması Hafter çetelerinin darbe projesinin sonu oldu. Bu askeri zafer, siyasi kazanımlarla taçlandırılmalı ve özellikle de Türkiye gibi müttefik ülkelerle iş birliği ve yardımlaşma içerisinde Libya'da devlet kurumları yapılandırılmalıdır." ifadesini kullandı.

 

 

Darrat ayrıca yeni devletin geçiş dönemine ilişkin krizleri sonlandıran, tüm sosyal unsurlara saygı duyan, bölgesel ve uluslararası barışı koruyan, Libyalıların özgürlük ve insanlık onuru gibi taleplerini karşılayan,  merkezilikten uzak bir yapı olması gerektiğini ifade etti.

Libya ordusu bu sabah Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Hava Üssü'nde kontrolü sağlamıştı.

 

 

Hafter, Nisan 2019'da başkent Trablus'a yönelik saldırı emri vermesinin ardından, savaş uçaklarıyla başkentin çevresini vurmak için Vatiyye Üssü'nü yoğun biçimde kullanmıştı.

YORUMLAR 69
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Sirte şehri tekrar geri alınmalı ve güneyine yönelinmeli hafterin başkent yönelik saldırı ikmal yolları kesilmeli...
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Hafter denen alçak taşıma suyla değirmeni çevirmeye çalışıyor... BAE Sudan Suriye Rejim bölgesi Afrikanın fakir bölgelerinden paralı savaşçı getiriyor.. BAE emirlikleri tarih hainlikleri ve alçaklarıyla hatırlayacak..
    Cevapla
  • Hamidiye Süvarisi 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbul alemin Müslüman Ordumuzu ve Mücahid kardeşlerimizi korusun ve muzaffer eylesin. Bunlar siyonizmin karşısında kazanılmış zaferlerin başlangıçlarıdır bana göre.
    Cevapla
  • ak ali 3 yıl önce Şikayet Et
    mecnun hafterin hayalleri çöplüğe dönüştü .......sefer bizim zafer allahındır............
    Cevapla
  • Seli m 06 3 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar türkiye artık ayağa kalktı şahlanış başladı türkiyen in ve cumhur ittifakının rte yok etmek için davutoğlu babacanın çıkardırlar türkiyen in yolunu kesmek için sakın ola bunlara oy filan verip de chp hdp meydanı bırakmayalım bizler cumhur ittifakında sımsıkı olalım aramıza nifak sokmayalım yoksa bunlar bu ülkeyi esgi günlerine geri çevirmek için özel seçilmiş kişiler
    Cevapla
  • Nokta 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etme kardeşim herkes her şeyin farkında Allah yardımcımız olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den çok sert yanıt: Senin 'DEM'leneceğin belliydi! Açık açık uyardı
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!