Beyaz Saray da doğruladı: Trump her gün bir tane kullanıyor

Beyaz Saray Doktoru Sean P. Conley, ABD Başkanı Donald Trump'ın yardımcılarından birinde yeni tip koronavirüs tespit edilmesinin ardından önlem amaçlı "hidroksiklorokin" adlı sıtma ilacını kullanmaya başladığını doğruladı.

Beyaz Saray da doğruladı: Trump her gün bir tane kullanıyor
Beyaz Saray da doğruladı: Trump her gün bir tane kullanıyor
GİRİŞ 19.05.2020 11:09 GÜNCELLEME 19.05.2020 11:09
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Başkanı Donald Trump, yeni tip koronavirüse iyi geldiği belirtilen "hidroksiklorokin" ilacını haftalardır kullandığını açıkladı. ABD Gıda ve İlaç Ofisi'nin (FDA) daha önce "tehlikeli" olduğunu duyurduğu sıtma ilacını öven Trump, "Bu ilacı ne kadar insanın aldığını bilseniz şaşarsınız. Hastanelerde salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı da bu ilacı kullanıyor" dedi.

TRUMP: HER GÜN BİR HAP ALIYORUM

Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısı sırasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Başkanı Trump, "Ben de hidroksiklorokin alıyorum. Evet şu anda alıyorum, birkaç hafta önce almaya başladım ve o zamandan beri alıyorum. Çünkü bu iyi bir şey ve hakkında iyi şeyler duydum. Her gün bir hap alıyorum" ifadelerini kullandı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Doktoru Sean P. Conley, Başkan Trump'ın önlem amaçlı "hidroksiklorokin" sıtma ilacını kullandığını doğruladı. Sean P. Conley, yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Donald Trump'ın yardımcılarından birinde Kovid-19 tespit edilmesinin ardından, risklerinin yanında faydasının daha çok olması nedeniyle önlem amaçlı hidroksiklorokin sıtma ilacını kullanmaya başladı" ifadelerini kullandı. Doktor Conley, Başkan Trump'ın günlük olarak test yaptırdığını ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirterek, "Trump ile hidroksiklorokin ilacının yararları ve zararlarına yönelik yaptığımız çeşitli görüşmelerin ardından, bu ilacı kullanmanın muhtemel yararlarının, daha fazla olacağını gördük" dedi.

Conley, ülkede Kovid-19'a karşı tedavi geliştirme çalışmalarını da yakından takip ettiklerini, ileri ki zamanda bir tedavi yöntemi geliştirilmesi durumunda bunu da kullanabileceklerini ifade etti.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin açıklamalarını anlamış değilim sanki dünyayı yanıltmak için açıklama yapıyormuş gibi önce hidroksiklorokinin işe yaramadığı açıklaması yapıp sonrada bu sıtma ilacını kullanması tam bir ahmaklık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Keskin nişancı Gazze'de işgalci İsrail askerini böyle öldürdü