Libya'dan Türkiye resti! İtalya'dan son dakika anlaşma iddiası!

Libya hükümeti Savunma Bakan Yardımcısı Yarbay Salahiddin en-Nemruşi, Libya hükümeti ve Türkiye arasındaki iş birliğinin şeffaf ve açık bir şekilde uygulandığını söyledi. Libya Hükümeti'nin, daha önce Türkiye ile imzaladığı mutabakatlara benzeyen yeni bir anlaşmayı başka bir ülkeyle de yapmaya yakın olduğu iddia edildi.

Libya'dan Türkiye resti! İtalya'dan son dakika anlaşma iddiası!
Libya'dan Türkiye resti! İtalya'dan son dakika anlaşma iddiası!
GİRİŞ 19.05.2020 23:46 GÜNCELLEME 19.05.2020 23:47
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Libya Hükümeti'nin, daha önce Türkiye ile imzaladığı mutabakatlara benzeyen yeni bir anlaşmayı başka bir ülkeyle de yapmaya yakın olduğu iddia edildi.

İtalya’nın önde gelen gazetelerinden La Stampa’nın Birleşmiş Milletlere yakın kaynaklarına dayandırdığı haberinde, "Libya’nın yeni bir stratejik ortakla askeri bir anlaşma yaparak yeni kazanımlar elde etmeye yakın olduğu ve bu anlaşmanın Libya Başkanlık Konseyi ile Türkiye arasındaki anlaşmaya çok benzediği" belirtildi.

BÜGÜNLERDE İMZALANACAK İDDİASI

Haberde, söz konusu anlaşmanın bugünlerde imzalanabileceği ifade edildi.
Gazetenin haberinde ayrıca, 13 aydır süren çatışmalarda, Fayiz es-Serrac liderliğindeki Libya Hükümeti'nin, aldığı yardımlar sayesinde sahadaki durumu değiştirebildiği yorumu da yapıldı.

Haberde, Libya Hükümeti'nin dün başkent Trablus'un 140 kilometre güneybatısında 50 kilometrekareye yayılan 10 ila 70 bin askerin konuşlandığı Vatiyye Hava Üssü'nü alarak mücadelesini taçlandırdığı ifadeleri de yer aldı.

HAFTER'E CİDDİ DARBE!

Vatiyye üssünün Libya Hükümeti unsurlarınca alınmasının darbeci lider General Halife Hafter'e "ciddi darbe" olduğu da kaydedildi.

La Stampa'nın haberinde, "Vatiyye'nin ele geçirilmesi, Libya Hükümeti için ülkenin batı kıyıları ve alt kıyı kuşağının neredeyse tümünün kontrolünü yeniden kazanmak anlamına gelirken, Ankara için ise Akdeniz'in güney kıyılarında ilk askeri desteğini tesis etmesini temsil ettiği" değerlendirmesinde bulunuldu.

LİBYA'DAN TÜRKİYE RESTİ

Libya hükümeti Savunma Bakan Yardımcısı Yarbay Salahiddin en-Nemruşi, Libya hükümeti ve Türkiye arasındaki iş birliğinin şeffaf ve açık bir şekilde uygulandığını söyledi.

Libya hükümeti tarafından yürütülen Öfke Volkanı Operasyonu sosyal medya hesabı Facebook’ta yayınlanan yazılı açıklamasında Nemruşi, "Libya hükümeti olarak NATO üyesi Türkiye ile iş birliği egemenliğimizden doğan tabii hakkımızdır. Trablus ile Ankara arasındaki yardımlaşma uluslararası yasalara da uygundur." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile yapılan anlaşmaların; Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Ürdün ve Rusya’nın darbeci Halife Hafter'e desteklerine tepki olarak gerçekleştiğini vurgulayan Nemruşi, şunları kaydetti:

 

"Savaş suçlusu Hafter, iktidarı ele geçirmek için saldırılarını sürdürmekte tereddüt etmiyor. İşlediği bunca suçlar ve yaptığı katliamlara rağmen başarısız oldu."

Libya ordusu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki başkent Trablus'un batısında yer alan Vatiyye Askeri Üssü'nün kontrolünü sağladı.

NE OLMUŞTU?

Libya ordusu dün sabah Hafter'e bağlı milislerin işgalindeki Vatiyye Askeri Hava Üssü'nde kontrolü sağlamıştı.

Hafter, Nisan 2019'da başkent Trablus'a yönelik saldırı emri vermesinin ardından, savaş uçaklarıyla başkentin çevresini vurmak için Vatiyye Üssü'nü yoğun biçimde kullanmıştı.

YORUMLAR 48
  • ali fuat 3 yıl önce Şikayet Et
    azerbaycan
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Libya da meydana gelen cam ve mal kaybından dolayı mısır, bae,rusya tazminat davası açılması lazım
    Cevapla
  • bi Dr 3 yıl önce Şikayet Et
    büyük ihtimal italyadır ..ama gönül Bosna hersek , Karadağ ve Arnavutluk olmasını söyler !!
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Böylece İtalya türkiye ve Libya ortak hareket edebilirler ayrıca u gruba israilde katılabilir türkiyenin israillede bir anlaşmaya varması iyi olurdu akdeniiz için
    Cevapla
  • TuncTunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Yanliz kalirsin Libya.! Erdogana bir sor bakalim ne diyorsa bizde raziyiz.italya sana yardim etmedi Türkiye etti..SOR DERIM.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tanju Özcan'dan, Mansur Yavaş itirafı! Emeklilere verdiği vaadi tutmadığı ortaya çıktı
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi