Israilli Bakan bile işgale tepki gösterdi

İsrail Ekonomi Bakanı ve İşçi Partisi lideri Amir Peretz, işgal altındaki Batı Şeria'da yer alan yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin tek taraflı "ilhak" edilmesi planına karşı olduğunu açıkladı.

Israilli Bakan bile işgale tepki gösterdi
Israilli Bakan bile işgale tepki gösterdi
GİRİŞ 20.05.2020 14:57 GÜNCELLEME 20.05.2020 14:57
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İsrail'in Filistin'i yok etme planı çerçevesinde Batı Şeria'da tek taraflı olarak işgal edilerek yeni yerleşim birimlerinin inşa edilme planı, İsrail Ekonomi Bakanına dahi yeter dedirtti.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN'a konuşan Peretz, Tel Aviv yönetiminin "ilhak" planına ilişkin tepki gösterdi.

İLHAK PLANINA KARŞI

Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri ve Ürdün Vadisi'nin tek taraflı "ilhak" edilmesi planına karşı olduğunu belirten Peretz, İsrail Meclisinde ise çoğunluğun bu planı desteklediğini dile getirdi.

İsrail'in bölge ve Filistin yönetiminde neler olduğunu dikkatlice dinlemesi gerektiğini söyleyen Peretz, Filistin ile diyaloğu ve iki devletli (Filistin-İsrail meselesi) çözümü desteklediğini sözlerine ekledi. 

İSRAİL'İN ARTAN İŞGALİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın İsrail Başkanı Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında açıkladığı sözde Orta Doğu barış planında, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İsrail'in toprağı" olarak kabul edilmesi ve Tel Aviv yönetiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve İsrailli yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Şeria'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

Netanyahu, koalisyon hükümetinin yemin töreni öncesi 17 Mayıs'ta Meclis'te yaptığı konuşmada, Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini "ilhak" etmenin vaktinin geldiğini söylemişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Muhittin Aksoy 3 yıl önce Şikayet Et
    Filistin ve Israil bir Federisyon kurarlarsa iyi olur bütün mesele biter.
    Cevapla
  • Mamut 3 yıl önce Şikayet Et
    Ey siyonist israil inşaallah bütün oyunların boşa çıkacak yok olup cehennemleneceksiniz
    Cevapla
  • vatoz 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok fazla kuduranın başına mutlaka bir bela gelir
    Cevapla
  • mustafa kaan 3 yıl önce Şikayet Et
    adamlar istedikleri gibi işgal ediyorlar.o zaman bizde 12 adaları batı trakyayı musulu kerkükü işgal edelim.herkes izlesin.yaptıkları bu değilmi? ilhak nasıl olur gösterelim
    Cevapla
  • demir ersoy 3 yıl önce Şikayet Et
    BAE Sudi ni Salman ı Mısırın Sisi si yatacak yeriniz yok asrın firavunlarısınız rezil bir şekilde geberecek siniz bu ihaneti nizin bedeli çok acıklı olacak şimdi den başladı Allah niğmeti geri alıyor sığınacak yer dahi bulamıyacaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu