Boris Johnson yeni korona stratejisini açıkladı!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, 1 Haziran'dan itibaren günde 10 bin korona virüs vakasının izleneceği 'test ve takip' sisteminin uygulamaya gireceğini duyurdu.

Boris Johnson yeni korona stratejisini açıkladı!
Boris Johnson yeni korona stratejisini açıkladı!
GİRİŞ 20.05.2020 18:13 GÜNCELLEME 20.05.2020 18:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

İngiltere Başbakanı Boris Johnson bugün mecliste gerçekleştirdiği konuşmada, hükümetin korona virüsün yayılmasını engellemek için 'test, takip ve izleme' planının 1 Haziran'a kadar yürürlüğe gireceği taahhüdünü verdi.

 

 

Haziran ayından itibaren günde 10 bin yeni korona virüs vakasının izleneceğini söyleyen Johnson, bugüne kadar bu uygulama için 24 bin temas izleyicisinin işe alındığını ifade ederek, Haziran’dan itibaren izleyici sayısının 25 bin kişiye ulaşacağını söyledi. Yeni bir akıllı telefon uygulamasının hazır olması ve programı gerçekleştirecek temas izleyicilerinin sayısı konusundaki endişelere rağmen operasyonun günler içinde hazır olacağına dair söz veren Johnson,

"1 HAZİRAN'A KADAR YÜRÜRLÜKTE OLACAK"

 

 

Başbakan Johnson, "Bu hastalığı yenmemize çok yardımcı olacak bir sisteme sahip olacağımız konusunda büyük bir güven duyuyorum" diyerek İngiltere'nin diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla test uyguladığını söyledi. Johnson, korona virüs testlerinin bu ayın sonuna kadar günde 200 bine ulaşacağını vurguladı.

İngiltere'nin korona virüs salgını ile mücadele kapsamında uygulanan kısıtlamalardan çıkış planlarının bir parçası olan 'test, takip ve izleme sistemi' ile işletmeler ve okullar yeniden açıldığında korona virüs vakalarında yeni bir dalgalanmanın önlenmesi amaçlanıyor.

HAKKINDAKİ SUÇLAMALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İşçi Partisi lideri Sir Keir Starmer tarafından Mart ayından bu yana bir izleme sistemi bulunmaması nedeniyle eleştirilen Johnson, dün Care England Genel Müdürü Profesör Dr. Martin Green'in bakım evlerindeki ölümler konusunda hükümeti suçlayan açıklamasına değindi. Johnson, hiç kimsenin açık izni olmadan bir bakım evine gönderilmediğini söyledi. Kendisini eleştiren İşçi Partisi Lideri Keir Starmer'a birlikte çalışabilmeleri için hükümeti destekleme çağrısında bulundu.

YORUMLAR 3
  • Altaylar 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen sürü stratejisi uygula, baya iyi gidiyordunuz
    Cevapla
  • samet 3 yıl önce Şikayet Et
    bizimkiler aylardır yapıyor bu dediklerini..
    Cevapla
  • mustafyanus 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu da çip ile ilgili birşey olursa şaşırmam
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi