5 bin YTL maaşla şoför aranıyor

İngiltere’de en çok otobüs şoförü aranıyor. Ayda yaklaşık 5 bin YTL olan şoförlük maaşı, mesailerle 7 bin 200 YTL’yi buluyor. Ancak yine de çalışma mekanı Londra sokakları olacak otobüs şoförü bulunamıyor.

5 bin YTL maaşla şoför aranıyor
5 bin YTL maaşla şoför aranıyor
GİRİŞ 11.08.2008 09:29 GÜNCELLEME 11.08.2008 09:29
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ozan KÖSE'nin haberi

Yurtdışında çalışmak, bu ülke İngiltere ise kimin ilgisini çekmez ki? İngiltere’de en çok personel arayan sektör toplu taşıma “Mesailer hariç 500 sterlin (Yaklaşık bin 200 YTL) haftalıkla siz de bir otobüs şoförü olabilirsiniz” ilanları Londra’da hemen hemen her otobüsün üzerinde görmek mümkün. İlgilenenler için iletişim bilgilerinin de yer aldığı ilanlara ne yazık ki fazla ilgi gösterilmiyor. İngiltere’de şoförlük yapmayı düşünenler için araştırdık. Kadınların da otobüs şoförü olarak çalışabildiği İngiltere’de bu mesleği yapmak için bazı şartları yerine getirmek gerekiyor. Kolay bir iş gibi gözükse de oldukça zor olan bu mesleği yapmak için öncelikle büyük sınıf ehliyet sahibi olmak gerekiyor.

6 AY EĞİTİM VERİLİYOR

İyi İngilizce bilgisi ise tercih sebebi olarak kabul görüyor. 21 yaşını doldurmuş her aday, 6 aylık eğitimi başarılı şekilde tamamladığı takdirde otobüs şoförü olarak 2 bin sterlin (Yaklaşık 5 bin YTL) ile ise başlayabiliyor. Şoför adaylarına navigasyon cihazında yol eğitimi de veriliyor.

GÜNDE 6 SAAT ÇALIŞILIYOR

İngiltere’de otobüs şoförlüğü yapanlar günde 6 saat çalışıyorlar. Bu çalışmanın sonucunda haftalık 500 sterlin alan şoförler 6 saatten sonra çalıştıkları her saat için 7 sterlin (yaklaşık 18 YTL) fazla mesai ücreti veriliyor. Haftada en az 30 saat mesai yaptıkları öğrenilen otobüs sürücülerinin aylık kazancı 3 bin sterlin’i (yaklaşık 7 bin 200 YTL) buluyor.

Bugün

YORUMLAR 5
  • Burak 7 yıl önce Şikayet Et
    Mukemmel bır ıs sırpca bılsek yeterlı degılmı
    Cevapla
  • ahmet ipek 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim ulkede 5bin deyil binlirY iş bulamıyofuz
    Cevapla
  • eyvahh eyvallah 15 yıl önce Şikayet Et
    bizim şöförler. bizim otobus şöförlerini londrada 2 tatlı otobüslefrde düşünemiyorum makaslar kornalar işiklara uymama 2 bilemedin 3 ay içerisinde londra tamam. trafiğı ,istanbul gibi olur :)
    Cevapla
  • tuncelili 15 yıl önce Şikayet Et
    vay vay vayy. ayda 5 bın tl aylık super para dogrusu orda olmak vardı gercı talep olmadıgına gore bı ıs vardır oyle kolay deıldır yoksa 5 bın ytl aylık kım ıstemez bı de ınsanların ekonomık durumlarına da bakmak lazım orası turkıye deıl bın ytl aylık alınca goklere cıkmıyolar..
    Cevapla
  • _okyanus_ 15 yıl önce Şikayet Et
    hem bayanlara da izin var madem. ben olurum :D :p
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'