İran'da 9 kişi idam edildi

İran'da cinayetten mahkum olan biri kadın 9 kişi idam edildi. Mahkumlardan birinin infazı kurbanının ailesinin ceza evine gelmemesi üzerine ertelendi.

İran'da 9 kişi idam edildi
İran'da 9 kişi idam edildi
GİRİŞ 24.12.2008 15:08 GÜNCELLEME 24.12.2008 15:08
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Fars haber ajansı, 10 mahkumun başkent Tahran'daki Evin ceza evinde darağacına götürüldüğünü, ancak mahkumlardan birinin kurbanının ailesinin ceza evine gelmemesi üzerine hücresine döndüğünü duyurdu.

Ajans, Yüksek Mahkeme tarafından cezaları onaylanan 8 erkekle bir kadının asılarak idam edildiğini, bir mahkumun cezasının infazının ise ertelendiğini kaydetti.

İran'daki şeriat yasalarına göre maddi tazminat ödenmesi durumunda kurbanların aileleri mahkumların cezasını affedebiliyor.

İran'da 1979 yılındaki İslam devriminden sonra adam öldürme, silahlı soygun, uyuşturucu kaçakçılığı, zina, tecavüz ve din değiştirme idamla cezalandırılıyor.

Uluslararası Af örgütü, İran'ın 2007 yılında, Çin'den sonra en fazla idam cezasının infaz edildiği ülke olduğunu, İran'da 317, Çin'de ise 470 kişinin idam edildiğini bildirmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • orhan uludağ 15 yıl önce Şikayet Et
    :::::. allah islamı nefislerde yaşamamızı istemekle beraber hayatın her alanında örnek: KAMUSAL ALANLARDA' DA YAŞAMAYI EMRETMİŞTİR:::
    Cevapla
  • murat ethem 15 yıl önce Şikayet Et
    HER YERDE OLMALI. Bu tür uygulamalar her ülkede olmalı.
    Cevapla
  • by_ersin 15 yıl önce Şikayet Et
    neresi şeriat bunun. islamda olmayan şeyi islama yüklüyorlar bunlar yahuu din değiştirmenin cezası idam mı olur sonra diğer idam şartlarında arana özellik bunlar da yok ALLAH c.c. nefislerde şeriatı yaşamayı nasip etsin bize
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!