İran mı daha güçlü, Türkiye mi?

Belçika'nın yüksek tirajlı muhafazakar gazetesi La Libre Belgique, İran ile Türkiye'yi ekonomik ve askeri güç olarak mukayese etti. İşte tespit:

İran mı daha güçlü, Türkiye mi?
İran mı daha güçlü, Türkiye mi?
GİRİŞ 10.02.2009 21:00 GÜNCELLEME 10.02.2009 21:00
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Gazete, İran'da İslam Devriminin 30. yıl yönümü çerçevesinde çeşitli değerlendirme ve görüşlere yer verirken, söz konusu devrimin başarısını sorguladı.

Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü (IISS) Başkanı François Heisbourg'un bir demecine de yer veren gazete, ABD'nin Irak'ı işgal etmek gibi bir hata yapması yüzünden İran'ın stratejik konumunun güç kazandığı görüşünü yansıttı.

Heisbourg, insan kaynakları, kültür ve kimlik unsurları güçlü olan İran'ın ekonomisinin sadece petrol üretimine bağımlı kalmasının, ''mollalar rejiminin başarısızlığını'' gösterdiği görüşünü dile getirdi.

''İran, petrole bağımlılığından hiçbir zaman kurtulamadı. İslam Devriminin en büyük başarısızlığı budur'' diyen Heisbourg, şöyle devam etti:

''Türkiye'deki gelişmelere bakınız. Aynı nüfusta, ama petrolü olmayan bir ülke. Türkiye gerçek bir ekonomik ve askeri güç haline geldi. İran ise petrol fiyatlarındaki gel-gitlere göre dalgalanıyor, kafasını suyun üzerinde tutmakta zorlanıyor.''

KAYNAK: AA
YORUMLAR 102
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar iran türkiyeden sonra en çok türk bulunan ülke yaklaşık 35milyon türk var
    Cevapla
  • burak 1 yıl önce Şikayet Et
    iranın fuze ve nükleer bakımdan güçlü ve hata 934k ordusu var türkiyenin ise 724k ordusu var bide iranda petrol olunca iran güçlü gibi
    Cevapla
  • Uğur 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye’nin CHPliler gibi bir belası varsa savaş çıkınca İran’ın yanında olurum diye vekil varsa Türkiye tökezledimi Alevilerin ayaklanması gibi bi durum varsa kesinlikle İran güçlü
    Cevapla
  • Emirhan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye dünyanın en güçlü 11.ülkesi iran14.ülke
    Cevapla
  • Kenan Sivas 3 yıl önce Şikayet Et
    İran turkiye kadar gücü ve cesareti kesinlikle yoktur ,bunu geçen yıllarda birçok kez gördük
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İzmir'de deprem!