Eşi zorla ters ilişkiye zorlama cezası

Malezya'da, eşini kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye zorlayan adam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eşi zorla ters ilişkiye zorlama cezası
Eşi zorla ters ilişkiye zorlama cezası
GİRİŞ 06.08.2009 08:02 GÜNCELLEME 06.08.2009 08:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

The New Straits Times gazetesinin haberinde, Pahang eyaleti mahkemesinin verdiği mahkumiyet kararının, Melazya'da 2007 yılında yürürlüğü giren, "evlilik içi tecavüzü önleme" kanunu uyarınca verilen ilk mahkumiyet kararı olduğu belirtildi.

Malezya'da Eylül 2007 yılında yürürlüğe giren söz konusu kanun, kocaların "eşleriyle cinsel ilişkiye girmek amacıyla ölüm ve yaralanma korkusuna neden olmalarını" suç haline getiriyor.

Mahkeme yargıcı Hasan Abdül Gani'nin, "bunun, sessizce acı çeken diğer kadınlara da, adalete başvurmaları konusunda ilham vereceğini umuyoruz" şeklindeki sözlerine yer verilen haberde, hapis cezasına çarptırılan kocanın mahkemede, geçen nisan ayında yaşanan olayda, evinde kendisiyle cinsel ilişkiye girmesi için eşine şiddet uyguladığını kabul ettiğini yazdı.

İsmi gizli kalmak koşuluyla açıklamada bulunan, mahkeme celselerini izleyen bir yetkili, dün açıklanan mahkeme kararıyla, 35 yaşındaki kocanın, eşini kendisiyle ters ilişkiye zorladığı gerekçesiyle ayrıca 10 yıl hapis ve 3 kırbaç cezasına çarptırıldığını kaydetti.

Malezya'da ters ilişki, her iki tarafın rızasıyla bile olsa, 20 yıla kadar hapisle cezalandırılıyor.

(aa)

 

YORUMLAR 10
  • net1 14 yıl önce Şikayet Et
    rating kaygısı. gun gecmiyorki rating kaygisi yuzunden yeni bir igrenc haber daha bu sitede yayinlanmasın. haber7 son zamanlara kadar severek takip ettigim bir haber siteydi. ancak artık haber7 de ise yaramaz..
    Cevapla
  • erol yılmaz 14 yıl önce Şikayet Et
    haber mi bu ?. iğrenç neden böyle felaket haberleri yazıyorsunuz
    Cevapla
  • demokrat 14 yıl önce Şikayet Et
    ters ilişki. bahsedilemeyen konuşulamayan acı bir gerçek var ortada. buna ciddi ciddi değinmek gerekiyor. toplumda bekarete olan önem "bence" artıyor. erkeklerin azgınlığı daha daha belirginleşirken kızlarda koruma refleksi gelişiyor. ancak zamanın rahatlığı ve sözde özgürlüğü cinsel anlamda kısıtlamaya değil çeşitliliğe yöneltiyor. bekareti korumak artarken ters ilişki de aynı oranda artıyor. bu sapkınlıktır ve gelecek nesiller adına çok kötü bir duruma işarettir. cinsel azgınlık bence en büyük beladır dikkat edelim
    Cevapla
  • burhan kamalı 14 yıl önce Şikayet Et
    tiksindirici. mahremiyet saygı sevgi olmayan iğrenç bir durum 5 yıl az 1000 sene sopa günde 100 değnek ayaklarından asıp öyle bırakmak işgence sayıyorum gördüğünüz gibi yaptığıda işkence rabbim bizler sevgisiz bırakmasın nefsimizle değil kalbimizle sevmeyi nasip eylesin sevgi tende değil güzellik tende yürekte ateş ister allah muslumanlarıda islah ede
    Cevapla
  • Galatasaraylı 14 yıl önce Şikayet Et
    BAŞLIK VE İÇERİK!. Haberin başlığına baktığınızda erkek meşru bir ilşkiyi diğer ifadeyle helal olan bir ilişkiyi istiyor durumu var ve bu konuda da hanımının erkeğine karşılık vermesi gerekir. Yani erkek haklı olur. Ancak içerikte ise ters ilişkiden bahsediyor yani her ikisininde rızası olsa bile yasak olan bir ilişki. Anlayacağınız sırf okunsun diye başlıkla içerik birbiriyle çelişkili yazılmış. Haber 7 den bu tür haberler okumaya alıştık....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?