Dünyanın en yüksek binası açıldı Galeri

Dünyanın Dubai'de inşa edilen en yüksek binası Arap dansları ve Birleşik Arap Emirlikleri bayrağının renklerinden oluşan paraşütçülerin gösterilerinin de yer aldığı şenliklerle birlikte açıldı. Açılış kameralara böyle yansıdı.

Dünyanın en yüksek binası açıldı Galeri
Dünyanın en yüksek binası açıldı Galeri
GİRİŞ 04.01.2010 20:10 GÜNCELLEME 04.01.2010 20:10
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Havai fişek gösterilerinin de yapıldığı açılışı binlerce Dubaili ve turist izledi.

BAE haber ajansı, binaya BAE Emiri Halife Bin Zaid El Nahyan'ın isminden esinlenerek Halife Kulesi (Burc Halife) adı verildiğini duyurdu.

800 metreyi aşan bina, bugüne kadar bu konuda bir numara olan Taipei 101 kulesinden 300 metre dolayında daha yüksek.

Yapımında 12 bin işçinin çalıştığı 160 katlı Dubai Kulesi'nin inşaatına 2004'te başlandı. Dünyanın en yüksek binası 4,1 milyar dolara mal oldu. Dubai emirinin şirketi Emaar Properties'in en iddialı projesi Dubai Kulesi'nin 150. katından sonrası çelik konstrüksiyonla inşa edildi.

Anten kulesiyle 818 metreye ulaşan Dubai Kulesi'nin en dikkat çeken özellikleri ise şöyle:

- 95 kilometreden bile görülebiliyor.

- Gökdelenin 124. katı, dünyanın halka açık, en yüksek ve terası bulunan gözlem katı.

- 160 lüks otel odası ve suite sahip.

- Binada 57 asansör, 1044 daire, 3000 araçlık yer altı oto parkı var.

- Dış cephesini ve iki kanadını oluşturan cepheyi kaplayan cam panellerin sayısı 28 bin 261.

- Dubai Kulesi için 330 bin ton metre küp beton döküldü, 39 bin ton çelik kullanıldı, 22 milyon saat çalışıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Eğitim_Şart 14 yıl önce Şikayet Et
    Allah Akıl Fikir Versin..... Bu arab kardeşlerime.Allah elbet bu şatafatlı hayatın hesabını soracaktır.Bir tarafta hemen dibinde Zulüm içinde inleyen filistinliler, maddi manevi destek bekleyen dünyanın her bir köşessindeki müslümanlar ve bu Dubai şatafatlı hayatı ...Allah elbet benim size verdiğim bu nimetleri(petrol) nerelere ve kimlere harcadınız diye hem bu dünyada hem öbür tarafta soracaktır.Bir an evvel Aklınızı başınıza devşiriniz.
    Cevapla
  • Akil Bilir 14 yıl önce Şikayet Et
    Danıştayımız takoz koymasaydı İETT arazisine de Avrupanını en yüksek binasını konduracaklardı,. Birileri israf sakızını çiğnemekten bıkmııyor. Adamlar dünyanın en şaşalı otellerinden birini Burj el Arabı yaptılar bırak otele yerleşmeyi yarım saatlik gezi amaçlı ziyaret için bile 2 ay öncesinden sıraya girmen gerekiyor. Tabi en az 60 $ı bayıyorsun yarım saatlik gezi için , YANİSİ BİRİLERİ ANLAMAK İSTEMESE DE ADAM 10 LİRALIK YATIRIM YAPIYORSA DA 100 LİRALIK KAZANMAYI DA Bİ-Lİ-YORRRRRRRR. ve burdaki yorumlar da zenginin malı züğürdün klavyesini çalıştırır kabilinden devam edecek.........
    Cevapla
  • Muammer Fatih ÖZER 14 yıl önce Şikayet Et
    adamlar inşaat sektöründe gelişti.. dubainin gelirin sadece %6sı petrol geliridir. adamlar harika projeler gerçekleştirip daha bina kağıt üstündeyken ofisleri vs satmaya başlıyorlar. bu bina bir çekim merkezi bir turizm değeri olacak. ve kazandırmaya devam edecek.
    Cevapla
  • Muammer Fatih ÖZER 14 yıl önce Şikayet Et
    bu mühendislik harikasını türkler yapsaydı. değil aşşağıdaki gibi karalamak nasıl övüneceğinizi şaşırırsınız. İsraf demiş bazıları ne israfı. bu binanın %80i büyük karla satıldı bile kalan %20sinide satarlar yakında 4.4 milyar dolar harcamışlarsa daha fazlasını alacaklar kesin. yok filistin yok müslümanlar aç. iide kardeşim müslümanlara yardım etmek sadece arapların işimi. kendi ülkenin zenginlerine niye hiç böyle kızmıyorsun. sen ne biliyorsun bu binayı yapan şirketin sahibi zekatını verdimi vermedi mi? sen mi tutuyorsun amel defterini?
    Cevapla
  • mehmet 14 yıl önce Şikayet Et
    uzun vade. şartlar değiştiğinde bir beton yığını olarak kalacak o bina. ama ona harcanan paralarla üniversite ya da fabriklalar açılsaydı halk hazırcı değil üreten konumuna geçecekti sonrada kralı sorgulamaya başlıyacaklardı bu okumuş bilinçli halk:)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi