Şivan Perver: Kürtler beni öldürür

Yurt dışında yaşayan ünlü sanatçı Şivan Perver'in Berlin’de Türklerin ve yabancıların da izlediği konserde sarf ettiği sözler başını yaktı.

Şivan Perver: Kürtler beni öldürür
Şivan Perver: Kürtler beni öldürür
GİRİŞ 30.04.2010 05:19 GÜNCELLEME 30.04.2010 05:19
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Şivan Perver, Avrupa’da kürtçe yayın yapan haftalık bir gazeteye verdiği röportajda kendisine yapılan eleştirileri değerlendirdi. Perver, Kürtler tarafından öldürülmek istendiğini iddia ederek Türkiye’ye gelişinin bu durumda çok zor olduğunu söyledi.

Ünlü sanatçı Berlin’de düzenlenen bir gecede verdiği konser sonrasında peşmergeler, Başbakan Receb Tayyip Erdoğan ve başka konularda espri ile karışık sözler sarf etmişti. Şivan Perver’in peşmergeler üzerine söylediği sözler eleştirilere konu oldu ve birçok kürtçe yayın yapan internet sitesinde sert bir dille eleştirildi.

Perver,  verdiği röportajda sözlerine açıklık getirerek şunları kaydetti: “Ben dedim ki, peşmergeler eskiden aslan gibiydi, ancak şimdi özgür bir bölgeleri var, onlardan rica ediyorum fazla et yemesinler ve çok şişmanlamasınlar. Bu söylediğim sözleri insan babasına ve kardeşlerine de kendilerine dikkat etsinler diye söyleyebilir. Şişmanlamasınlar diye. Burada kötü bir şey söylemedim. Zaten peşmergelere saygım vardır.”

Söylediği sözlerin espiri amaçlı olduğunu ifade eden Perver, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında da espiriler yaptığını ve kimsenin buna tepki göstermediğini söyledi.

Perwer, kendisine maksadını aşan bir tepki gösterildiğini ve bu yüzden Türkiye’ye gelişinin de sekteye uğrayacağını söyledi.

Şivan Perver, Türkiye’ye dönüş kararı vermesinin bu durumda çok zor olacağını, nedenini ise; “Ben dönmüyorum, çünkü kürtler tarafından öldürülmek istemiyorum.” şeklinde açıkladı.

 Ekovizyon.com

YORUMLAR 27
  • cem yılmaz 13 yıl önce Şikayet Et
    süleyman d ye atfen. şal u şepik dikiş makinasıyla yapılan bir kıyafet değildir. tamamiyle iplikten elde dokunan bir kumaştan ibarettir.
    Cevapla
  • ibrahim ganidagli 13 yıl önce Şikayet Et
    Cevap. arkadasin birisi bana birseyler sormus cevap vermek isterim. birincisi avrupada pkkli gormek ve tanimak hicte o kadar zor degil. ergenekonla hicbir alakasi yok. bugunlerde ne zaman bir terorizm olayi olsa ergenekonun ustune atar oldunuz. pkk bir vucudun sol eliyse ergenekonda o vucudun koludur. kafanin kime ait oldugunu yazdirmayin. ikincisi siwani politik haberler disinda hicbir zaman sanatiyla bir yerde ne gordum nede okudum. bin tane yabanciye sorsan 1 kisi perweri TANIMAZ. iyi bi sanatci olabilir ama...
    Cevapla
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    Demek şivanın üzerindeki kıyafet şepik, iyi,tamam,olur.Sen böyle devam et !. Bir gün Allah Rasülünün yanına bir adam gelir: İşlemediği günah kalmadığını ama artık pişman olduğunu, nereden başlaması gerektiğini sorar. Aldığı cevap ÖNCE YALANI BIRAK ! olur. İnsan yalanı bırakırsa saklayamadığı hatalarını da pey der pey bırakmak zorunda kalır
    Cevapla
  • suleyman d 13 yıl önce Şikayet Et
    Bırak onu bunu. Şu APOLETLİKLİ ŞEPİK KONUSUNA AÇIKLIK GETİR! Kınamak kolay. Sen bu kıyafet Şepiktir deyince araştırdım.Çıkan şepiklerde tahmin ettiğim gibi haki renkli ve apoletlikli bir şepike rastlamadım.Zaten dikiş makinesinin tarihi ne kadar ki tamamen makine ürünü bir kıyafet iddialara göre neredeyse dünyanın nebula halinden de eski bir medeniyete ait yöresel kıyafet olur?Kısa araştırmama göre şepikin kökeni galiba Afrika.Çünkü görsellerde hep afrikalı çıplak kabileler çıktı.Putlar totemler falan.Ya da Afikaya da şepik bölgesine de aynı medeniyet taşıyıcılarca getirilmiş.
    Cevapla
  • Nurgül Aydın 13 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir çekememezliktir yuh!!!. Şıwanı türkiyedeki sanatçılarla karşılaştıran dahası cahil diyip aşağlayanlara diyorumki bu ne çekememezliktir ya övüneceğinize demediğinizi bırakmıyorsunuz adam dünyaca ünlü bir sanatçıdır kendini kanıtlamış gönüllerde taht kurmuştur pkk ilede bir alakası yok dahası pkk tarafından dışlanmıştır diye biliyorum ayrıca cahil falan değil üni. okumuş kaç dil biliyor yazıkki yıllar önce yurdundan koparılıp sürgüne zorlamıştır dilerim en kısa zamanda döner ve bizde konserlerine gideriz seni çok seviyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bahçeli Ferdi Tayfur'la kime mesaj verdi? 'MHP lideri buna çok tepkili'
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak